Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / 8 λόγοι για να επιλέξεις φυσικό αέριο
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

8 λόγοι για να επιλέξεις φυσικό αέριο

Ένα κιλό φυσικού αερίου ισοδυναμεί ενεργειακά με 1,6 λτ. αμόλυβδης βενζίνης, 1,3 λτ. πετρελαίου κίνησης και 2 λτ υγραερίου. Άρα είναι πολύ πιο οικονομικό! Οι κινητήρες φυσικού αερίου παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από τη βενζίνη και 35% λιγότερο από το diesel, ενώ σε αντίθεση με τη βενζίνη το φυσικό αέριο ως καύσιμο δεν […]

2

  1. Ένα κιλό φυσικού αερίου ισοδυναμεί ενεργειακά με 1,6 λτ. αμόλυβδης βενζίνης, 1,3 λτ. πετρελαίου κίνησης και 2 λτ υγραερίου. Άρα είναι πολύ πιο οικονομικό!
  2. Οι κινητήρες φυσικού αερίου παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από τη βενζίνη και 35% λιγότερο από το diesel, ενώ σε αντίθεση με τη βενζίνη το φυσικό αέριο ως καύσιμο δεν περιέχει τοξικά πρόσθετα μολύβδου ή βενζολίου.
  3. Ως καύσιμο, επιτυγχάνει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από όλα τα άλλα καύσιμα σε όλους τους τομείς παραγωγής, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους.
  4. Ένας τυπικός κινητήρας φυσικού αερίου λειτουργεί με σημαντικά χαμηλότερο θόρυβο από τους αντίστοιχους πετρελαιοκινητήρες.
  5. Το CNG έχει μηδενικές απώλειες εξάτμισης καυσίμου κατά τον ανεφοδιασμό, ενώ είναι ελαφρύτερο του αέρα και διαλύεται προς τα άνω. Είναι λοιπόν ασφαλές.
  6. Υπάρχουν πλέον πιστοποιημένα συνεργεία -από τη ΔΕΠΑ και την TUV- για τη μετατροπή των αυτοκινήτων, ώστε να καίνε φυσικό αέριο σε όλη την Ελλάδα. Επιλέξτε κάποιο από αυτά, γιατί έχουν τεχνογνωσία.
  7. Το λιπαντικό του κινητήρα φυσικού αερίου «μολύνεται» σημαντικά λιγότερο με αποτέλεσμα τα αυξημένα διαστήματα αλλαγής του σε σχέση με την βενζίνη.
  8. Τα αυτοκίνητα που παγκοσμίως κινούνται με φυσικό αέριο, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, φτάνουν τα 14,5 εκατομμύρια, τα οποία ανεφοδιάζονται σε περισσότερα από 20 χιλιάδες πρατήρια σε 2.400 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός είναι μεγάλος και συνεχώς αυξάνεται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις