Πέθανε ο Stubbs, ο γάτος- δήμαρχος στην Αλάσκα (pics)

PLUS

Πέθανε ο Stubbs, ο γάτος- δήμαρχος στην Αλάσκα (pics)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος γάτος Stubbs που εκτελούσε χρέη… δημάρχου στην Talkeetna στην Αλάσκα από το 1998. Ο γάτος με το επιβλητικό βλέμμα, είχε βρεθεί μέσα σε ένα κουτί γεμάτο με γατάκια έξω από ένα κατάστημα και ξεχώριζε αφού δεν είχε ουρά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος τον υιοθέτησε και ο γατούλης έμεινε υπό […]

24.07.2017 | 10:14

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος γάτος Stubbs που εκτελούσε χρέη… δημάρχου στην Talkeetna στην Αλάσκα από το 1998.

Ο γάτος με το επιβλητικό βλέμμα, είχε βρεθεί μέσα σε ένα κουτί γεμάτο με γατάκια έξω από ένα κατάστημα και ξεχώριζε αφού δεν είχε ουρά.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος τον υιοθέτησε και ο γατούλης έμεινε υπό την προστασία των ανθρώπων του μαγαζιού μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, όπου και άφησε την τελευταία του ζωή, στα 20 χρόνια του, την ώρα που κοιμόταν.

Σε ανθρώπινα χρόνια ήταν 97 ετών.

Ο γατούλης είχε εκλεγεί δήμαρχος το 1998, όταν εκείνη τη χρονιά, οι πολίτες της Talkeetna, μια πόλη 900 κατοίκων, είχαν απογοητευτεί από όλους τους τότε υποψήφιους.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2013, είχαν βγει φήμες ότι ο γάτος – δήμαρχος πέθανε.

Όμως στην πραγματικότητα, ο γάτος τότε είχε τραυματιστεί από επίθεση σκύλου, η οποία του άφησε κάποια προβλήματα υγείας.

Από το τέλος του 2016, ο κίτρινος γάτος έμενε κυρίως στο σπίτι και δεν τριγυρνούσε πια όπως παλιά, στο κατάστημα.

Τώρα, μετά το θάνατό του, δεν αποκλείεται να πάρει τη θέση του μία άλλη γάτα, που έχει ο άνθρωπος που φρόντιζε τον Stubbs.

 

Exit mobile version