Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Υπ. Παιδείας: Δωρεάν μεταπτυχιακά για οικονομικά ασθενείς και επαναφορά ασύλου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπ. Παιδείας: Δωρεάν μεταπτυχιακά για οικονομικά ασθενείς και επαναφορά ασύλου

Μεγάλες αλλαγές στην λειτουργία και την οργάνωση της ανώτατης εκπαίδευσης φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Ιουλίου. Δωρεάν μεταπτυχιακά για οικονομικά αδύναμους φοιτητές και επαναφορά του ασύλου είναι μόνο ορισμένες από τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στα πανεπιστήμια. Με τη ρύθμιση για το άσυλο […]

kke_m-l_m-l_kke_220

Μεγάλες αλλαγές στην λειτουργία και την οργάνωση της ανώτατης εκπαίδευσης φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Ιουλίου.

Δωρεάν μεταπτυχιακά για οικονομικά αδύναμους φοιτητές και επαναφορά του ασύλου είναι μόνο ορισμένες από τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στα πανεπιστήμια.

Με τη ρύθμιση για το άσυλο η αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει αυτεπαγγέλτως μόνο σε περιπτώσεις κακουργημάτων και σε τροχαία ατυχήματα.

Υπάρχουν ωστόσο πρυτάνεις που εκφράζουν τον φόβο πως η επαναφορά του ασύλου θα βλάψει τις ακαδημαϊκές σχολές.

Με τον νέο νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί από την βουλή έως τις 31 Ιουλίου προβλέπεται μεταξύ άλλων οι διδακτορικές σπουδές  σε ΤΕΙ να γίνονται με απόφαση του υπουργού και να μην αναγράφεται η διαγωγή στους τίτλους σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσο για τη συμμετοχή των φοιτητών στα  όργανα των ιδρυμάτων οι πανεπιστημιακοί  κάνουν λόγο για αναχρονιστική διάταξη που οδηγεί στη κατάργηση του αυτοδιοίκητου.

Οι νέες ρυθμίσεις ωστόσο φαίνεται πως  ανοίγουν τον δρόμο για μεταπτυχιακές σπουδές δωρεάν ή με πολύ χαμηλότερα δίδακτρα για οικονομικά ασθενείς φοιτητές. Βέβαια οι πρυτάνεις θεωρούν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στα μεταπτυχιακά είναι άλλο και καθιστά τα ελληνικά πανεπιστήμια μη ανταγωνιστικά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις