Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα που διακινούσε ποτά “θανάτου” στα πιο τουριστικά νησιά
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα που διακινούσε ποτά “θανάτου” στα πιο τουριστικά νησιά

Του Πέτρου Καρσιώτη Μεγάλο κύκλωμα, το οποίο συναποτελούσαν μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων και το οποίο εν τέλει τροφοδοτούσε με ποτά- «μπόμπες» μπαρ και κλαμπ στις τουριστικές περιοχές όπου συχνάζουν κατά χιλιάδες αλλοδαποί νεαροί τουρίστες, εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία. Ζάκυνθος- Κέρκυρα- Κρήτη- Αττική οι προορισμοί των λαθραίων ποτών Η διακίνηση των ποτών αμφιβόλου ποιότητος και […]

epitelous-eftiaksan-test-pou-anixneuei-ta-pota-mpompes.w_hr (1)

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μεγάλο κύκλωμα, το οποίο συναποτελούσαν μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων και το οποίο εν τέλει τροφοδοτούσε με ποτά- «μπόμπες» μπαρ και κλαμπ στις τουριστικές περιοχές όπου συχνάζουν κατά χιλιάδες αλλοδαποί νεαροί τουρίστες, εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία.

Ζάκυνθος- Κέρκυρα- Κρήτη- Αττική οι προορισμοί των λαθραίων ποτών

Η διακίνηση των ποτών αμφιβόλου ποιότητος και πάντως όχι με τις γνήσιες ταινίες παρασκευής τους, γινόταν στα κλαμπ, τα μπαρ και τα άλλα νυχτερινά καταστήματα, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας, της Κρήτης και της Αττικής.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι η μία από τις δύο συνεργαζόμενες εγκληματικές οργανώσεις εισήγαγε λαθραία και συστηματικά από τα βαλκάνια μεγάλες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης.

Η δεύτερη ομάδα παρασκεύαζε και διακινούσε τα ποτά- «μπόμπες» από την Αττική

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση παρασκεύαζε και εμφιάλωνε τα ποτά σε παράνομο εργαστήριο της Αττικής για να τα διακινήσει στη συνέχεια στις τουριστικές περιοχές όπου νεαροί τουρίστες αγοράζουν φθηνά τα ποτά που δεν υπόκεινται σε δασμούς και μεθοκοπούν.

Μέχρι και 12 τόνους λαθραίων ποτών μπορεί να έχουν διακινηθεί

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τεράστιο κύκλωμα που εισήγαγε την αιθυλική αλκοόλη κυρίως από τη Βουλγαρία, έχει παρασκευάσει και διακινήσει ως τώρα περίπου 12 τόνους αλκοολούχων ποτών.

Η οικονομική αστυνομία έχει αντιμετωπίσει δύο παράνομα παρασκευαστήρια σε Δυτική Αττική και στην Αθήνα

Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, καθώς η σοβαρή υπόθεση παρουσιάζεται το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, έχουν εντοπίσει δύο παράνομα παρασκευαστήρια στην Αθήνα και στη Δυτική Αττική, ενώ από την έρευνα προέκυψε και η εμπλοκή δύο ποτοποιείων, το ένα από τα οποία βρίσκεται σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και το άλλο στην περιοχή της Αθήνας.

a_alcohol_mpompa_a

Δικογραφία για τουλάχιστον 20 εμπλεκόμενους Έλληνες και Βαλκάνιους

Τέλος, από την Οικονομική Αστυνομία, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία κατά τουλάχιστον είκοσι εμπλεκομένων. Πρόκειται για Έλληνες αλλά και άτομα από βαλκανικές χώρες.

Εκτός των σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία των  συστηματικών καταναλωτών τέτοιου είδους ποτών, το Κράτος υπολογίζει και τους διαφυγόντες δασμούς που υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Οι αποκαλύψεις για τα ποτά- «μπόμπες» σε Ζάκυνθο (Λαγανά)- Κέρκυρα- Κρήτη

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποκαλύψεις για την κατανάλωση των ποτών αυτών σε περιοχές όπως ο Λαγανάς της Ζακύνθου, όπου πρόσφατα από μεθυσμένους Σέρβους είχαμε την τραγωδία με την ανθρωποκτονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα για την οποία έχουν συλληφθεί εννέα άτομα ως δράστες.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις