Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τον “χαβά” του το Μπαρμπαρός: Νέα πρόκληση με ψαράδες!
ΚΟΣΜΟΣ

Τον “χαβά” του το Μπαρμπαρός: Νέα πρόκληση με ψαράδες!

Πιστοί στην τακτική τους παραμένουν οι Τούρκοι, η οποία έχει αρχίσει πλέον να εκνευρίζει. Μη μπορώντας να δεχθούν την γεώτρηση στο οικόπεδο 11της κυπριακής ΑΟΖ, όπου πραγματοποιούνται έρευνες για υδρογονάνθρακες, ψάχνουν ευκαιρία να δημιουργούν συνεχώς πρόβλημα. Το Barbaros που κάνει βόλτες στις περιοχή, κάνοντας σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο, παρενόχλησε ψαράδες που ψάρευαν σε κοντινό σημείο. Οι […]

apoxwrei-to-mparmparos-apo-tin-kupriaki-aoz.w_hr

Πιστοί στην τακτική τους παραμένουν οι Τούρκοι, η οποία έχει αρχίσει πλέον να εκνευρίζει.

Μη μπορώντας να δεχθούν την γεώτρηση στο οικόπεδο 11της κυπριακής ΑΟΖ, όπου πραγματοποιούνται έρευνες για υδρογονάνθρακες, ψάχνουν ευκαιρία να δημιουργούν συνεχώς πρόβλημα.

Το Barbaros που κάνει βόλτες στις περιοχή, κάνοντας σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο, παρενόχλησε ψαράδες που ψάρευαν σε κοντινό σημείο. Οι Τούρκοι τους ζήτησαν έντονα να φύγουν γιατί η παρουσία τους εμπόδιζε τα καλώδια τα οποία σύρει για τις έρευνες.

Οι ψαράδες αρχικά δεν έδωσαν σημασία όταν όμως είδαν τα καλώδια αποφάσισαν να αποχωρήσουν γιατί ίσως να ήταν επικκίνδυνο.

Σημειώνεται ότι η απόσταση ασφαλείας των πλεούμενων από το ερευνητικό πλοίο είναι 3 ναυτικά μίλια, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε ατύχημα.

Οι Κυπριακές αρχές από την πρώτη στιγμή καλούν το Barbaros να απομακρυνθεί από την κυπριακή ΑΟΖ, τονίζοντας ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα, αλλά το πλήρωμα του πλοίου δεν υπακούει.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Τουρκία έχει εκδώσει NAVTEX με την οποία δεσμεύει μια τεράστια περιοχή η οποία περιλαμβάνει τμήματα των οικοπέδων 1, 5, 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις