Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Προειδοποίηση Σόιμπλε: “Όσοι Γερμανοί ταξιδεύουν στην Τουρκία, το κάνουν με δική τους πλέον ευθύνη”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Προειδοποίηση Σόιμπλε: “Όσοι Γερμανοί ταξιδεύουν στην Τουρκία, το κάνουν με δική τους πλέον ευθύνη”

Προειδοποίηση στους Γερμανούς πολίτες απευθύνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε περίπτωση που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία. «Η Τουρκία συλλαμβάνει αυθαίρετα και δεν τηρεί τις ελάχιστες προξενικές προϋποθέσεις. Αυτό μου θυμίζει πώς ήταν παλιά η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Όποιος ταξίδευε εκεί γνώριζε καλά πως εάν του συμβεί κάτι, δεν μπορεί κανείς να τον βοηθήσει». […]

oplo-sta-xeria-tou-erntogan-i-prosfugiki-krisi.w_hr

Προειδοποίηση στους Γερμανούς πολίτες απευθύνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε περίπτωση που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

«Η Τουρκία συλλαμβάνει αυθαίρετα και δεν τηρεί τις ελάχιστες προξενικές προϋποθέσεις. Αυτό μου θυμίζει πώς ήταν παλιά η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Όποιος ταξίδευε εκεί γνώριζε καλά πως εάν του συμβεί κάτι, δεν μπορεί κανείς να τον βοηθήσει».

Αυτή ήταν η δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Bild μια μέρα μετά την έκδοση από την Γερμανία ταξιδιωτικής οδηγίας, με την οποία το γερμανικό ΥΠΕΞ συνιστά «εξαιρετική προσοχή» σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

«Εάν η Τουρκία δεν εγκαταλείψει αυτά τα παιχνιδάκια -όπως και με την επίσκεψη Γερμανών βουλευτών στην αεροπορική βάση του Ικονίου- θα πρέπει να πούμε στους πολίτες ότι ταξιδεύουν στην Τουρκία αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τον κίνδυνο, να πούμε ότι δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε τίποτα πλέον».

Επίσης και ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε κάτι ανάλογο στην Bild: «Ένα πράγμα είναι σαφές: όποιος ταξιδεύει στην Τουρκία δυστυχώς δεν κάνει διακοπές σε ένα κράτος δικαίου».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις