Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μυστήριο με την γυναίκα που κατέστρεψε αρχαία αντικείμενα στο Μουσείο της Βεργίνας (pic)
ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με την γυναίκα που κατέστρεψε αρχαία αντικείμενα στο Μουσείο της Βεργίνας (pic)

Μυστήριο καλύπτει το περιστατικό που σημειώθηκε στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, με πρωταγωνίστρια μια Αφρικανή. Η γυναίκα με τα αφροαμερικανικά χαρακτηριστικά και την έθνικ αμφίεση με τουρμπάνι και κελεμπία, επισκέφτηκε το μουσείο και κατέστρεψε αρχαία αντικείμενα. Το μεσημέρι της 10ης Μαϊου εισήλθε στον χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στην Βεργίνα […]

6857655

Μυστήριο καλύπτει το περιστατικό που σημειώθηκε στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, με πρωταγωνίστρια μια Αφρικανή.

Η γυναίκα με τα αφροαμερικανικά χαρακτηριστικά και την έθνικ αμφίεση με τουρμπάνι και κελεμπία, επισκέφτηκε το μουσείο και κατέστρεψε αρχαία αντικείμενα.

Το μεσημέρι της 10ης Μαϊου εισήλθε στον χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στην Βεργίνα κρατώντας ένα μικρό ψεκαστήρα που δεν έγινε αντιληπτός από τους φρουρούς.

04968E129E07C3DF672A31B1C9FA9206

Για άγνωστο λόγο, ψέκασε με άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών, δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες» στα αρχαία αντικείμενα. Ακόμη ψέκασε με το ίδιο ελαιώδες υγρό μεγάλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου.

Οι υπεύθυνοι έσπευσαν να βρουν το υλικό από τις κάμερες, όταν είδαν τις αλλοιώσεις και αμέσως οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ανακάλυψαν ποια ήταν αυτή που προξένησε τιε φθορές.

Οι διωκτικές αρχές την αναζητούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις