Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αγωγή στο Δημόσιο κατέθεσε το Star, γιατί έχασε το Survivor!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωγή στο Δημόσιο κατέθεσε το Star, γιατί έχασε το Survivor!

Λόγος για μεγάλες κόντρες αποδείχθηκε το Survivor. Το Star κατέθεσε αγωγή εναντίον του Δημοσίου, και ονομαστικά στο πρόσωπο των σημερινών νόμιμων εκπροσώπων του- δύο υπουργών και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας- επειδή έχασε το ριάλιτι επιβίωσης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο όμιλος Βαρδινογιάννη, διεκδικεί αποζημίωση περίπου 32 εκατ. ευρώ «για την αποκατάσταση της ζημίας που […]

npapas

Λόγος για μεγάλες κόντρες αποδείχθηκε το Survivor.

Το Star κατέθεσε αγωγή εναντίον του Δημοσίου, και ονομαστικά στο πρόσωπο των σημερινών νόμιμων εκπροσώπων του- δύο υπουργών και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας- επειδή έχασε το ριάλιτι επιβίωσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο όμιλος Βαρδινογιάννη, διεκδικεί αποζημίωση περίπου 32 εκατ. ευρώ «για την αποκατάσταση της ζημίας που μας προεκλήθη από το γεγονός της συμμετοχής μας και της παράνομης μη αδειοδότησής μας κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών».

Το κανάλι διεκδικεί με την αγωγή του συνολικά 32,4 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, τα 32,4 εκατομμύρια ευρώ είναι για διαφυγόντα κέρδη. Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι για τη ζημιά που υπέστη το Star Channel, ήτοι 637 χιλ. ευρώ θετική ζημία και 31,7 εκατ. ευρώ αποθετική ζημία, αλλά ζητάει και 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη.

Όπως ισχυρίζεται το Star στην αγωγή του, τα 30.900.000 ευρώ είναι απώλεια διαφημιστικών εσόδων καθώς λόγω της μη αδειοδότησης, αναγκάστηκε να μην αναλάβει το «Survivor» και το «Voice» για τα οποία είχε ήδη συμφωνήσει με τον Τούρκο παραγωγό. Στην αγωγή αναφέρεται και η εκπομπή Survivor Πανόραμα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς απάντησε στην αγωγή του Star, μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter γράφοντας:

«Το Star έχασε το survivor και ζητά αποζημίωση 32 εκατομμύρια ευρώ. Να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων, παρανόμων καναλαρχών και αποτυχημένων μάνατζερ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις