Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Γιούνκερ μας δουλεύει: «Βρίσκεστε σε πολύ καλή κατάσταση!»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιούνκερ μας δουλεύει: «Βρίσκεστε σε πολύ καλή κατάσταση!»

Την ώρα οι μισοί Έλληνες βρίσκονται στα πρόθυρα της φτώχειας, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλάει για τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας! «Οφείλω ένα φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και οφείλω […]

362_as_politiki_5

Την ώρα οι μισοί Έλληνες βρίσκονται στα πρόθυρα της φτώχειας, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλάει για τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας! «Οφείλω ένα φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό στον ελληνικό πληθυσμό», είπε ο κ. Γιούνκερ, που αναγνώρισε τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν: «Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε στα τέλη του 2015 το έλλειμμα κινούνταν σε επίπεδα του 5,1%. Έχει ακολουθήσει πτωτική πορεία. Πλέον η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε χθες την παύση αυτής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος. Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε». «Η επίσκεψή σας γίνεται σε μία σημαντική στιγμή για την Ελλάδα», είπε ο Πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Οφείλω να σας υπενθυμίσω», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «ότι η διαδικασία αυτή κινήθηκε το 2009, όταν το ελληνικό έλλειμμα έφτασε το 15,1% του ΑΕΠ. Τώρα, βρίσκεται στο 1,2%, ενώ οι προβλέψεις για το 2018 είναι πολύ αισιόδοξες, στο 0,6%. Και αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός, στις θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι μοναδική η συγκυρία για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη πλέον. Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε. Αυτό είναι το μήνυμα».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις