Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το μεγάλο λάθος που κάνεις με την ηλεκτρική σκούπα και δεν καθαρίζεις τίποτα
PLUS

Το μεγάλο λάθος που κάνεις με την ηλεκτρική σκούπα και δεν καθαρίζεις τίποτα

Είναι σύμμαχος κάθε νοικοκυράς όμως θέλει κι αυτή τον τρόπο της. Ο λόγος για την ηλεκτρική σκούπα, που μπορεί να κάνει το σκούπισμα να φαντάζει παιχνιδάκι, όμως υπάρχει ένα λάθος που οι περισσότεροι κάνουν. Κι ενώ πιστεύουν πως το αποτέλεσμα είναι πιο αποτελεσματικό, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ποιο είναι αυτό; Αν παρατηρήσεις τον εαυτό σου, […]

ssdssd_0

Είναι σύμμαχος κάθε νοικοκυράς όμως θέλει κι αυτή τον τρόπο της.

Ο λόγος για την ηλεκτρική σκούπα, που μπορεί να κάνει το σκούπισμα να φαντάζει παιχνιδάκι, όμως υπάρχει ένα λάθος που οι περισσότεροι κάνουν.

Κι ενώ πιστεύουν πως το αποτέλεσμα είναι πιο αποτελεσματικό, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Ποιο είναι αυτό;

Αν παρατηρήσεις τον εαυτό σου, η κίνηση που κάνεις όταν χρησιμοποιείς την ηλεκτρική σκούπα είναι σύντομη και μπρος -πίσω. Οι επαγγελματίες της καθαριότητας όμως σκουπίζουν πάντοτε με ένα και μοναδικό τρόπο: κατά σειρές και προς μια κατεύθυνση τη φορά.

Αυτό είναι μεγάλο λάθος διότι έτσι απλώνεις την βρωμιά.

Αν καθαρίζεις για παράδειγμα ένα χαλί, θα πρέπει να το σκουπίζεις αρχικά προς μια κατεύθυνση και κόντρα στο πέλος του και αμέσως μετά από την άλλη πλευρά, ώστε να επαναφέρει το πέλος στην αρχική θέση και να καθαρίσει τυχόν σκόνες που έχουν ξεμείνει.

Την ίδια τεχνική θα πρέπει να εφαρμόσεις σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Ξεκίνα με το πάτωμα σκουπίζοντας προς μια κατεύθυνση και μόλις ολοκληρώσεις τη διαδικασία, συνέχισε αντίστροφα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις