Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φορολογικές δηλώσεις: Πάνω από 1.200 ευρώ επιπλέον καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Πάνω από 1.200 ευρώ επιπλέον καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Με απίστευτα αργό ρυθμό συνεχίζεται μετά και τη δεύτερη παράταση που δόθηκε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως 21 του μηνός, η υποβολή και εκκαθάριση των δηλώσεων. Με βάση τα πρώτα πρωινά στοιχεία της ΑΑΔΕ ότι οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τα 5,8 εκατομμύρια. Πάνω από 4 στους 10 φορολογούμενους […]

φορολογικη-δηλωση

Με απίστευτα αργό ρυθμό συνεχίζεται μετά και τη δεύτερη παράταση που δόθηκε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως 21 του μηνός, η υποβολή και εκκαθάριση των δηλώσεων.

Με βάση τα πρώτα πρωινά στοιχεία της ΑΑΔΕ ότι οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τα 5,8 εκατομμύρια.

Πάνω από 4 στους 10 φορολογούμενους καλούνται στο τέλος του μηνός να πληρώσουν επιπλέον φόρο με την πρώτη δόση, ενώ οι άλλες δύο πρέπει να πληρωθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου η δεύτερη και στο τέλος Νοεμβρίου η τρίτη και τελευταία.

Κατά μέσο όρο ο φόρος που αντιστοιχεί σε 2,3 εκατ. φορολογούμενους που έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό αναλογεί επιπλέον φόρος 1.330,87 ευρώ όταν οι πρώτες εκκαθαρίσεις έδιναν επιπλέον φόρο κατά μέσο όρο 700 ευρώ.

Σχεδόν άλλοι 4 στους 10 φορολογούμενους δεν θα έχουν δοσοληψίες με την εφορία καθώς το εκκαθαριστικό τους προέκυψε “μηδενικό”.

Οι υπόλοιποι λαμβάνουν επιστροφή φόρου, αν δεν χρωστούν και αν δεν πιαστούν στη τσιμπίδα του συμψηφισμού ακόμη και έναντι μελλοντικής οφειλής όπως είναι ο επικείμενος ΕΝΦΙΑ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις