Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ στον Τσίπρα: Του επιστρέφουμε τα περί γαβγίσματος
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ στον Τσίπρα: Του επιστρέφουμε τα περί γαβγίσματος

Συνεχίζει την επιθετική της στάση η Τουρκία, αυτή τη φορά με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί σκύλου και γαβγίσματος. «Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει. Όταν φωνάζεις και δημιουργείς φασαρία, δεν κάνεις καλό ούτε στα σχέδιά σου ούτε μπορεί να πετύχεις πολλά. Η Άγκυρα να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις […]

τσαβουσογλου

Συνεχίζει την επιθετική της στάση η Τουρκία, αυτή τη φορά με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί σκύλου και γαβγίσματος.

«Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει. Όταν φωνάζεις και δημιουργείς φασαρία, δεν κάνεις καλό ούτε στα σχέδιά σου ούτε μπορεί να πετύχεις πολλά. Η Άγκυρα να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις απαιτήσεις του. Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων..

Σε απάντηση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση, επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς.

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, εάν αυτοί αληθεύουν, τους οποίους και ανέφερε στην συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου. Είναι ανάρμοστες οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σχετικά με τη χώρα μας».

«Τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν ούτε στο πρόσωπο και ούτε στο αξίωμα του πρωθυπουργού Τσίπρα. Με αυτή την αφορμή εκφράζουμε και επαναλαμβάνουμε την προσδοκία μας από τους αρμόδιους στην Ελλάδα να τηρούν υπεύθυνη στάση για τα θέματα που αφορούν και την χώρα μας» υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις