Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Νεκρός βρέθηκε ο άνθρωπος που έβγαλε στη φόρα τα «άπλυτα» της FIFA
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νεκρός βρέθηκε ο άνθρωπος που έβγαλε στη φόρα τα «άπλυτα» της FIFA

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Τσακ Μπλέιζερ πέθανε, σε ηλικία 72 ετών. Ο Μπλέιζερ, στον οποίο είχε απαγορευτεί κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο δια παντός, ήταν καρκινοπαθής και διαβητικός. Το 2013, κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή. Ωστόσο, δέχτηκε να βοηθήσει τις αρχές να εντοπίσουν και […]

blazer 3

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Τσακ Μπλέιζερ πέθανε, σε ηλικία 72 ετών.

Ο Μπλέιζερ, στον οποίο είχε απαγορευτεί κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο δια παντός, ήταν καρκινοπαθής και διαβητικός.

Το 2013, κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή. Ωστόσο, δέχτηκε να βοηθήσει τις αρχές να εντοπίσουν και τους υπόλοιπους που έπρατταν παρόμοιες ενέργειες μέσα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Οι πληροφορίες του αξιωματούχου, οδήγησαν στο να απαγγελθούν κατηγορίες σε 14 άτομα, είτε βρίσκονται τώρα στη διοίκηση, είτε βρέθηκαν παλαιότερα. Επίσης, συνέβαλλαν στην “πτώση” του προέδρου του οργανισμού, Σεπ Μπλάτερ.

blazer2

Σύμφωνα με αρχεία της CONCACAF, ο Μπλέιζερ στο διάστημα 1996-2001, έβαλε στην τσέπη του 20.000.000 δολάρια.

Διατηρούσε έναν πολυτελή τρόπο ζωής, και είχε στην κατοχή του δύο διαμερίσματα στον πύργο του Ντόναλντ Ντραμπ, στη Νέα Υόρκη. Το ένα εξ’ αυτών, χρησιμοποιόταν για να μένουν οι γάτες που του ανήκαν ως κατοικίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις