Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νεφελούδης: Όλα καλά τα έκανε η κυβέρνηση- Επίθεση στη Δικαιοσύνη για την αυτοκτονία της 42χρονης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεφελούδης: Όλα καλά τα έκανε η κυβέρνηση- Επίθεση στη Δικαιοσύνη για την αυτοκτονία της 42χρονης

Στην Δικαιοσύνη τα ρίχνει τώρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μετά το σοκ που έχει προκαλέσει η αυτοκτονία της 42χρονης στα Γιαννιτσά. Η άτυχη γυναίκα, εργαζόμενη στου Καρυπίδη, ήταν απλήρωτη, όπως και πολλοί συνάδελφοι της ακόμα, για 15 μήνες. Αρχικά ο κ. Νεφελούδης, επιτέθηκε στους δικαστές ρωτώντας ρητορικά αν «ακούει κανείς», ανάρτηση […]

nefeloudisandreaskostoumi1482310493

Στην Δικαιοσύνη τα ρίχνει τώρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μετά το σοκ που έχει προκαλέσει η αυτοκτονία της 42χρονης στα Γιαννιτσά.

Η άτυχη γυναίκα, εργαζόμενη στου Καρυπίδη, ήταν απλήρωτη, όπως και πολλοί συνάδελφοι της ακόμα, για 15 μήνες.

Αρχικά ο κ. Νεφελούδης, επιτέθηκε στους δικαστές ρωτώντας ρητορικά αν «ακούει κανείς», ανάρτηση που όμως εξαφανίστηκε σύντομα. Στη συνέχεια, έκανε δεύτερη, πιο ήπια.

Σήμερα και αφού τόνισε πως η κυβέρνηση έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, τοποθετείται για το θέμα με  άρθρο του στην Αυγή.

«Εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια κινήσεων», γράφει και ασκεί κριτική στους δικαστές.

«Έχουν υποβληθεί 170 μηνύσεις για μη πληρωμή δεδουλευμένων και δώρων. Όλα αυτά, όμως, για να πάρουν σάρκα και οστά, χρειάζονται την άμεση ανταπόκριση της Δικαιοσύνης, που μέχρι σήμερα, επτά μήνες μετά, δεν έχει ανταποκριθεί», γράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Αφού αναφέρεται στις άκαρπες συναντήσεις με την πλευρά Καρυπίδη, σημειώνει ότι «όταν διαπιστώσαμε ότι πάει να γίνει μια διαδικασία κρυφής  μεταβίβασης κάποιων καταστημάτων σε άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, γνωματεύσαμε ως ΣΕΠΕ ότι αυτή η διαδικασία είναι καθαρή μεταβίβαση, άρα ο νέος εργοδότης θα έπρεπε να προσλάβει όλους όσοι εργάζονταν στο συγκεκριμένο κατάστημα. Αυτή η διαδικασία έδωσε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να προσφεύγουν σε βάρος της όποιας επιχειρούμενης αλλαγής εργοδότη».

«Η ανάρτησή μου είχε αυτό το νόημα, εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια κινήσεων. Εδώ και καιρό είναι σειρά της Δικαιοσύνης, αντίο να βγάζει αυτές τις αποφάσεις για τις οφειλές των δεδουλευμένων, να φροντίζει να ανταποκρίνεται στα αυτονόητα καθήκοντά της προστασίας του δικαίου και της συνταγματικής υποχρέωσης για την πληρωμή εργασίας», γράφει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις