Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τεράστιο κύκλωμα εισήγαγε κοκαΐνη, με παγκόσμια πατέντα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστιο κύκλωμα εισήγαγε κοκαΐνη, με παγκόσμια πατέντα

Του Πέτρου Καρσιώτη Με… παγκόσμια πατέντα, πολυμελές  κύκλωμα εισαγωγής κοκαΐνης, εισήγαγε από χώρες της Λατινικής Αμερικής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες  το καρτέλ, στο οποίο εμπλέκονται τουλάχιστον είκοσι άτομα, αλλοδαποί και Έλληνες με ποινικό παρελθόν, υπέβαλλε πρώτα  σε χημική επεξεργασία την κοκαΐνη και την εμπότιζε σε υγρή μορφή  σε έντυπο διαφημιστικό υλικό, το οποίο και έστελνε στη […]

0331BC9D62487240D97AFA72E77F0466

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με… παγκόσμια πατέντα, πολυμελές  κύκλωμα εισαγωγής κοκαΐνης, εισήγαγε από χώρες της Λατινικής Αμερικής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το καρτέλ, στο οποίο εμπλέκονται τουλάχιστον είκοσι άτομα, αλλοδαποί και Έλληνες με ποινικό παρελθόν, υπέβαλλε πρώτα  σε χημική επεξεργασία την κοκαΐνη και την εμπότιζε σε υγρή μορφή  σε έντυπο διαφημιστικό υλικό, το οποίο και έστελνε στη χώρα μας!

Στη συνέχεια κατέφτανε αεροπορικώς, ο «μάγειρας»

Στη συνέχεια,  κατέφθανε αεροπορικής στην Ελλάδα ο «μάγειρας» της εγκληματικής οργάνωσης  από την Κολομβία, ο οποίος επεξεργαζόταν πάλι το υλικό, και απομόνωνε εκ νέου τις ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου η συμμορία  να τις διοχετεύσει εντός και εκτός Ελλάδος.

Το κύκλωμα φέρεται να έχει δραστηριότητα σε αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής,  πρώτη φέρεται να κατάφερε να ανακαλύψει τον τρόπο καμουφλαρίσματος των παραισθήσεων και  έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την Interpol και τη Europol.

Οι έρευνες διήρκησαν έναν χρόνο

Οι έρευνες, αναφέρουν οι πληροφορίες, διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο.

Για την υπόθεση, που χαρακτηρίζεται σοβαρή,  έχουν συλληφθεί πάνω από 20 άτομα από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Πολλοί έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές

Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι Έλληνες και αλλοδαποί, πολλοί από τους οποίος είχαν απασχολήσει ξανά τις αρχές.

Ένας εξ αυτών είχε κατηγορηθεί προ καιρού για μεγάλη μεταφορά κοκαΐνης από τη Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις