Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πέντε και ένα σημάδια, πως βρίσκεστε σε μια καταστροφική σχέση
PLUS

Πέντε και ένα σημάδια, πως βρίσκεστε σε μια καταστροφική σχέση

Μια τοξική σχέση δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο ερωτική. Δεν έχει σημασία τι μορφή παίρνει μια σχέση. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο πώς πραγματικά σας κάνει να αισθάνεστε και να κόψετε κάθε δεσμό με ανθρώπους που σας προσφέρουν τέτοια συναισθήματα. Δείτε 6 βασικά σημάδια που προδίδουν μια τοξική σχέση: Ασκεί υπερβολικό έλεγχο Ένα από τα […]

3a7cc00a5c53468fb2374054d5b4fe52

Μια τοξική σχέση δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο ερωτική. Δεν έχει σημασία τι μορφή παίρνει μια σχέση. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο πώς πραγματικά σας κάνει να αισθάνεστε και να κόψετε κάθε δεσμό με ανθρώπους που σας προσφέρουν τέτοια συναισθήματα.

Δείτε 6 βασικά σημάδια που προδίδουν μια τοξική σχέση:

Ασκεί υπερβολικό έλεγχο

Ένα από τα πρώτα σημάδια μιας τοξικής σχέσης είναι όταν το άλλο άτομο θέλει να ελέγχει και να ορίζει τα πάντα. Δεν αναφερόμαστε σε βία, αλλά σε περιπτώσεις που το άτομο δεν μπορεί να εκφραστεί, από φόβο για την αντίδραση του άλλου.

ImageHandler

Δεν γίνεται ποτέ το δικό σας

Όχι μόνο δεν σας κάνει το χατίρι, αλλά δεν σας ρωτά και τι επιθυμείτε. Είναι ο άλλος που κάνει κουμάντο στη σχέση και αν αυτό σας αρέσει, τότε κανένα πρόβλημα. Αν όμως πιάσετε έστω και μία φορά τον εαυτό σας να θέλει κάτι και να μην τολμά να το ζητήσει, τότε σύντομα θα εγκλωβιστείτε και θα υποφέρετε.

Δεν εκτιμάτε αυτό που έχετε

Έρευνα από το πανεπιστήμιο της Georgia στις ΗΠΑ το 2015 έδειξε, ότι οι παντρεμένοι που ένιωθαν πως ο σύντροφός τους, τους εκτιμάει πραγματικά και τους αναγνωρίζει ως κάτι καλό στην ζωή τους, ανέφεραν υψηλότερη ποιότητα γάμου από εκείνους που έβλεπαν τον σύντροφό τους ως κάτι δεδομένο. Στην τοξική σχέση ο άλλος δεν σας διεκδικεί καθημερινά με όμορφο τρόπο και δεν ενδιαφέρετε να σας κρατήσει.

Ψέματα

Αν αναφερόμαστε σε μικρά ψεματάκια, που δεν παύει να είναι κατακριτέα, το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο καθώς μπορεί σκοπός τους να είναι η προστασία σας. Στην περίπτωση όμως που πιάσετε τον σύντροφο σας να λέει σοβαρά ψέματα ή να σας κρύβει σημαντικά για εκείνον πράγματα, να περιμένετε τα πολύ χειρότερα.

τοξική σχέση

Ανταγωνισμός

Ακόμα και οι πιο στενοί φίλοι μπορεί μερικές φορές να πέσουν στην παγίδα του ανταγωνισμού μεταξύ τους, ειδικά εάν είναι στον ίδιο τομέα εργασίας, ή έχουν παρόμοιο τρόπο ζωής. Αν πάντα προσπαθεί ο ένας να ξεπεράσει τον άλλον σε κάτι, μπορεί να φτάσετε στο σημείο που θα γίνετε πολύ επιθετικοί, ή ακόμα και ευτυχείς, όταν το άλλο άτομο αποτυγχάνει. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει βαθύτερα αισθήματα εχθρότητας απέναντι στον φίλο σας, αλλά μπορεί επίσης να σας δημιουργήσει και ανασφάλειες για το αν εσείς οι ίδιοι είστε αρκετά καλοί σε διάφορα πράγματα.

Προσπαθεί να σας κάνει συνεχώς να ζηλεύετε

Η ανασφάλεια που αισθάνεται ο άλλος, θα τον σπρώξει σε ενέργειες που κάνουν κι άλλο κακό στη σχέση. Πιθανόν να φλερτάρει με άλλα άτομα μπροστά σας, για να σας κάνει να αντιδράσετε. Ακόμα κι αν έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, δεν θα κρατήσετε έτσι τον άλλον ενώ σύντομα αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις