Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Βαριές καμπάνες για τους δράστες που εξαπατούσαν πολίτες με τη “μέθοδο του τροχαίου”
ΕΛΛΑΔΑ

Βαριές καμπάνες για τους δράστες που εξαπατούσαν πολίτες με τη “μέθοδο του τροχαίου”

Του Πέτρου Καρσιώτη Βαριές… καμπάνες για τους βασικούς κατηγορούμενους πολυπλόκαμου κυκλώματος εξαπάτησης πολιτών με «τη μέθοδο του τροχαίου», από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης. Μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία και εξαντλητική εξέταση των άνω των εκατό υποθέσεων απάτης, επεβλήθη ποινή κάθειρξης 19 ετών στους δύο θεωρούμενους εγκέφαλους του κυκλώματος. Πρόκειται για δύο Βούλγαρους, οι […]

thlefonikh-apath

Του Πέτρου Καρσιώτη

Βαριές… καμπάνες για τους βασικούς κατηγορούμενους πολυπλόκαμου κυκλώματος εξαπάτησης πολιτών με «τη μέθοδο του τροχαίου», από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης.

Μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία και εξαντλητική εξέταση των άνω των εκατό υποθέσεων απάτης, επεβλήθη ποινή κάθειρξης 19 ετών στους δύο θεωρούμενους εγκέφαλους του κυκλώματος.

Πρόκειται για δύο Βούλγαρους, οι οποίοι  κατηγορούνταν ότι διηύθυναν την εγκληματική οργάνωση από την πατρίδα τους, αποκομίζοντας κέρδη που ξεπερνούν τo 1,2 εκατομμύριο ευρώ, όπως επίσης χρυσές λίρες και κοσμήματα.

Για συνεργεία καταδικάστηκαν άλλοι δύο Βούλγαροι και ένας Έλληνας

Για συνέργεια  στο ίδιο κύκλωμα καταδικάστηκαν δύο συμπατριώτες τους, αλλά κι ένας Έλληνας, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών, στον καθένα

Όλοι οι παραπάνω επέστρεψαν στις φυλακές, όπου παρέμεναν μετά τη σύλληψη και προφυλάκισή τους τον περυσινό Μάρτιο.

Πρόκειται για τις γνωστές σπείρες τη δράση των οποίων έχει αναδείξει προς προστασία του αναγνωστικού της Κοινού η Alphafreepress, με αλλεπάλληλα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ.

Πώς στήνουν την απάτη με τα δήθεν τροχαία ή τους «νοσοκομειακούς γιατρούς»

Τηλεφωνούν στους πολίτες, κατά προτίμηση ηλικιωμένους και ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι είναι αστυνομικοί η νοσοκομειακοί γιατροί, η εισαγγελείς και ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει τα θύματα να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην «πάει φυλακή» στενό τους πρόσωπο που δήθεν προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα!

Στην περίπτωση που υποδύονται τους νοσοκομειακούς γιατρούς ισχυρίζονται ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρειάζεται «επειγόντως επέμβαση» μέσα στη νύχτα εξ αιτίας σοβαρού τραυματισμού σε τροχαίο!

stathero-tilefwno-1_1

Τη δράση του συγκεκριμένου  κυκλώματος περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τα δεκάδες ανυποψίαστα θύματα, που… παρέλασαν από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου.

Παίζοντας με τις ζωές των θυμάτων, έβαζαν να σπαράζουν συνεργοί τους που υποδύονταν τα συγγενικά πρόσωπα

Νόμισαν κάποια από τα θύματα ότι οι δράστες, προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί κατά την τηλεφωνική συνομιλία, ακουγόταν στο βάθος μία φωνή που έμοιαζε με αυτή των παιδιών τους που τους προέτρεπε “κάνε αυτό που σου λένε”.

Συγκλόνισε μια γυναίκα θύμα: «Άκουγα μια σπαρακτική φωνή. Τι να έκανα, βρήκα τα μισά»

“Άκουγα μία σπαρακτική φωνή που έμοιαζε με αυτή του παιδιού μου και καλούσε σε βοήθεια.

Μου είπαν ότι χτύπησε σε τροχαίο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Εκείνη την ώρα έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Τι να έκανα; Ζήτησαν 8.000 ευρώ, είχα τα μισά.

Λίγο αργότερα πέρασε ένας κύριος και τα εισέπραξε” ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια που κατέθεσε ηλικιωμένη-θύμα της απάτης.

Αναγνώρισαν τον Έλληνα ως τον «εισπράκτορα» του κυκλώματος

Αφού έπειθαν τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους, συνεργοί τους μετέβαιναν στα σπίτια τους και εισέπρατταν χρήματα ή χρυσαφικά, ανάλογα με τη συμφωνία που είχε προηγηθεί. Οι περισσότεροι εκ των μαρτύρων αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Έλληνα κατηγορούμενου τον άνθρωπο που εκτελούσε χρέη “εισπράκτορα”.

Πάνω από 100 οι υποθέσεις απάτης στη Θεσσαλονίκη

Εκτός από τις διαπιστωμένες περιπτώσεις απάτης, ο αριθμός των οποίων κατά το κατηγορητήριο προσέγγιζε τις 100, το ίδιο κύκλωμα φέρεται να επιχείρησε να  εξαπατήσει δεκάδες άλλα θύματα σε Θεσσαλονίκη κι άλλους όμορους νομούς, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις