Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / ISIS: Ο ηγέτης μας Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ISIS: Ο ηγέτης μας Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν ότι ο ηγέτης τους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumaria, επικαλούμενο πηγές στην ιρακινή επαρχία Νινευή. Νωρίτερα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι. Στις 2 Ιουλίου το τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumaria, είχε μεταδώσει ότι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν […]

al-bagdadi-708

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν ότι ο ηγέτης τους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumaria, επικαλούμενο πηγές στην ιρακινή επαρχία Νινευή.

Νωρίτερα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι.

Στις 2 Ιουλίου το τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumaria, είχε μεταδώσει ότι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν έναν ιμάμη επειδή κατά τη διάρκεια της προσευχής είχε αναφερθεί στον υποτιθέμενο θάνατο του Αλ Μπαγκντάτι.

Στις 16 Ιουνίου το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο αλ Μπαγκντάντι πιθανώς να σκοτώθηκε μετά από επιδρομή ρωσικών μαχητικών σε αρχηγείο του «Ισλαμικού Κράτους» σε νότιο προάστιο της Ράκα στα τέλη Μαϊου και ότι προσπαθούσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 23 Ιουνίου, εκπρόσωπος της αμερικανικής επιχείρησης κατά του ISIS ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πειστικά στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι ο ηγέτης του «χαλιφάτου» σκοτώθηκε από ρωσική αεροπορική επιδρομή. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι οι ΗΠΑ «σίγουρα θα καλωσόριζαν τον θάνατο του αλ Μπαγκάντι, αλλά δεν έχουμε οριστική απόδειξη που να μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτή η πληροφορία είναι ακριβής».

Στις 29 Ιουνίου ο Ρώσος βουλευτής Αλεξέι Πουσκόφ είπε ότι η πληροφορία από τη ρωσική πλευρά για το θάνατο του αλ Μπαγκάντι είναι απόλυτα ακριβής.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις