Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Έκπληξη και αντιδράσεις από την… τάχιστη τοποθέτηση της Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκπληξη και αντιδράσεις από την… τάχιστη τοποθέτηση της Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού

Στο πόστο της προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε η Βασιλική Θάνου, δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση της από τον Άρειο Πάγο. Η τέως Πρόεδρος, αφού συνταξιοδοτήθηκε λόγω της συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του Πρωθυπουργού. Όπως τονίζεται, η προσφορά της πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργού και τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου, θα είναι αμισθί. Η ανακοίνωση […]

ImageHandler (9)

Στο πόστο της προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε η Βασιλική Θάνου, δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση της από τον Άρειο Πάγο.

Η τέως Πρόεδρος, αφού συνταξιοδοτήθηκε λόγω της συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του Πρωθυπουργού.

Όπως τονίζεται, η προσφορά της πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργού και τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου, θα είναι αμισθί.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει:

«Καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού αναλαμβάνει από σήμερα η ε.τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου».

Η κ. Θάνου ήταν μέχρι τις 30 Ιουνίου Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η άμεση τοποθέτηση της στο γραφείο του πρωθυπουργού προκάλεσε έκπληξη στο πολιτικό σύστημα και το Δικαστικό Σώμα.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σχολίασε στο twitter την απόφαση ως εξής: «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από την λήξη της θητείας της…».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις