Θέμα στα ξένα ΜΜΕ η δολοφονία του 22χρονου στη Ζάκυνθο- Είχαν σφάξει τον αδερφό του πάνω σε καβγά! (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Θέμα στα ξένα ΜΜΕ η δολοφονία του 22χρονου στη Ζάκυνθο- Είχαν σφάξει τον αδερφό του πάνω σε καβγά! (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Δεν μπορεί να συνέλθει η οικογένεια του άτυχου 22χρονου, μετά τν άγρια δολοφονία του σε διακοπές του στη Ζάκυνθο. Ο Bakari Henderson, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στον Λαγανά, έξω από μπαρ, με το περιστατικό να γίνεται θέμα στα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ. Η Daily Mail αναφέρεται στη δημοφιλή Ζάκυνθο, αλλά μιλά και «για τη σκοτεινή […]

10.07.2017 | 07:52

Δεν μπορεί να συνέλθει η οικογένεια του άτυχου 22χρονου, μετά τν άγρια δολοφονία του σε διακοπές του στη Ζάκυνθο.

Ο Bakari Henderson, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στον Λαγανά, έξω από μπαρ, με το περιστατικό να γίνεται θέμα στα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η Daily Mail αναφέρεται στη δημοφιλή Ζάκυνθο, αλλά μιλά και «για τη σκοτεινή πλευρά του νησιού», υπενθυμίζοντας ότι «το 2011 ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο Έλληνες οδηγούς ταξί». Στο CNN, αναφέρεται πως η ΕΛΑΣ ειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για τον θάνατο του Αμερικανού.

Ωστόσο ένα νέο στοιχείο έρχεται στη δημοσιότητα και προκαλεί ανατριχίλα. Ο αδερφός του αδικοχαμένου νέου, είχε χάσει επίσης τη ζωή του έξω από μπαρ στο Τέξας, με αλλεπάλληλες μαχαιριές που δέχτηκε σε ανάλογο καβγά.

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της το video από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ το οποίο δείχνει τον 22χρονο με την παρέα του, ακόμα δύο Αμερικανούς, να διασκεδάζουν στο μπαρ, όπου γινόταν σερβικό πάρτι.

Κάποια στιγμή φαίνονται να βγάζουν σέλφι με την σερβιτόρα του καταστήματος και αμέσως ένας από τους μπράβους, πλησιάζει και τους ζητά το λόγο. Αρχίζει ο καβγάς και το ξύλο. Ο 22χρονος τρέχει αλλά οι δράστες τον προλαβαίνουν και τον χτυπούν μέχρι να «σβήσει».

Οι μαρτυρίες λένε πως συνολικά 30 άτομα έπεσαν πάνω στον Αμερικανό, που σωριάστηκε αμέσως στο έδαφος, ενώ οι δολοφόνοι του συνέχισαν να τον χτυπούν. Η ιατροδικαστής άλλωστε δεν μπορεί να πει ακριβώς ποιο ήταν το θανατηφόρο χτύπημα που προκάλεσε την μοιραία εγκεφαλική αιμορραγία, παρά μόνο πως προήλθε από «θλων όργανο», που σημαίνει από κλωτσιά ή γροθιά. Μαρτυρίες επίσης αναφέρουν ότι οι δράστες χτύπησαν το θύμα και με ποτήρι μπύρας στο κεφάλι.

Ο δικηγόρος του 34χρονου Έλληνα μπάρμαν δήλωσε πως «ο πελάτης μου δηλώνει συντετριμμένος από το γεγονός. Πρόκειται για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ. Δηλώνει ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νήμα της ζωής».

Ο μπάρμαν από τη μεριά του υποστηρίζει πως είχε σπασμένο χέρι και δεν χτύπησε ούτε μία φορά τον νέο, ενώ και οι υπόλοιποι δεν δέχονται τις κατηγορίες. Την Τρίτη θα απολογηθούν στον ανακριτή.

Exit mobile version