Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τραγωδία στην Αίγινα- Υποπλοίαρχος υδροφόρας: “Φώναξα στους ψαράδες, δεν με άκουσαν” (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αίγινα- Υποπλοίαρχος υδροφόρας: “Φώναξα στους ψαράδες, δεν με άκουσαν” (pics-vid)

Για τις τραγικές στιγμές μετά τη σύγκρουση της υδροφόρας «Αίγινα» με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στην Αίγινα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υποπλοίαρχος της υδροφόρας. Όπως είπε, οι δύο άτυχοι ψαράδες, ηλικίας 62 και 74 ετών δεν άκουσαν τις φωνές. «Ήμασταν στα 50 μέτρα, τους φώναζα “περιμένετε”… Ήταν δίπλα μας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, δεν […]

idrofora-aigina2

Για τις τραγικές στιγμές μετά τη σύγκρουση της υδροφόρας «Αίγινα» με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στην Αίγινα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υποπλοίαρχος της υδροφόρας.

Όπως είπε, οι δύο άτυχοι ψαράδες, ηλικίας 62 και 74 ετών δεν άκουσαν τις φωνές.

«Ήμασταν στα 50 μέτρα, τους φώναζα “περιμένετε”… Ήταν δίπλα μας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, δεν ξέραμε ότι δεν ήξεραν να κολυμπούν».

Όπως ανέφερε «κοιμόμουν, βγήκα και είδα το σκάφος να έχει βουλιάξει, να έχει πέσει… και να έχουν πνιγεί δύο άνθρωποι».

«Έκανε ό,τι χρειάζεται ο καπετάνιος, κάναμε ό,τι προβλέπεται για να το αποτρέψουμε, αλλά οι άνθρωποι δεν μας έβλεπαν, ξεψάριζαν».

Τα δύο αδέρφια προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα τους και δεν άκουσαν τις φωνές. Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης της υδροφόρας, στο πίσω μέρος.

idrofora-aigina1
Ο πλοίαρχος της υδροφόρας «Αίγινα ΙΙ» συνελήφθη, ενώ και τα έξι μέλη του πληρώματος του πλοίου κρατούνται από το λιμενικό μετά τις καταθέσεις που έδωσαν στο λιμεναρχείο Αίγινας, το οποίο έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, το δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας και το ξύλινο αλιευτικό σκάφος διαλύθηκε.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο θάνατος των δύο άτυχων ψαράδων που έπεσαν στο νερό οφείλεται σε πνιγμό μετά από σφοδρή πτώση, ενώ τα δύο θύματα ήδη αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους στο κέντρο υγείας της Αίγινας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις