Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Υπόθεση Noor1: Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Μαρινάκης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Noor1: Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Μαρινάκης

Στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά Π. Μπρακουμάτσο, προσήλθε το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, για να καταθέσει αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο ίδιος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η μήνυση κατατέθηκε εναντίον ενός ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος αλλά και κατά παντός υπευθύνου για την εμπλοκή του […]

μαριν

Στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά Π. Μπρακουμάτσο, προσήλθε το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, για να καταθέσει αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο ίδιος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η μήνυση κατατέθηκε εναντίον ενός ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος αλλά και κατά παντός υπευθύνου για την εμπλοκή του ονόματος του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση Noor 1, το πλοίο που εντοπίστηκε το 2014 στην Ελευσίνα με σχεδόν 2 τόνους ηρωίνης.

Ο κ. Μαρινάκης είχε καταγγείλει «σκευωρία σε βάρος του που μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστεί και να παραμερίσει για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης».

Ο Μάκης Γιαννουσάκης, ισοβίτης για την υπόθεση των ναρκωτικών, πρόσφατα ανέφερε ότι δέχθηκε πιέσεις για να εμπλέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη, παρά το γεγονός ότι είχε κατονομάσει τρεις χρηματοδότες του φορτίου προκειμένου να έχει την απολαβή των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου.

Όπως τόνισε όμως, τα στοιχεία αυτά που έδωσε στις Αρχές, δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ πρωτόδικα.

Στο μεταξύ απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η αίτηση εξαίρεσης της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνης Τζίβα για την υπόθεση του «Νoor one» που είχαν ζητήσει με αίτημά τους οι συνήγοροι του κ. Γιαννουσάκη, καθώς εκτιμάται ότι η εισαγγελέας εκτελεί τα νόμιμα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις