Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ηχηρά ονόματα στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ- Επίθεση από όλους στον Αλέξη Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηχηρά ονόματα στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ- Επίθεση από όλους στον Αλέξη Τσίπρα

Στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ, οι πρώην Πρωθυπουργοί- Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου-, αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης έδωσαν το «παρών» στην πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το παρών έδωσαν ακόμη οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Πειραιά […]

312-1498891534

Στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ, οι πρώην Πρωθυπουργοί- Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου-, αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης έδωσαν το «παρών» στην πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το παρών έδωσαν ακόμη οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Παρασκευάς Αυγερινός, η Βάσω Παπανδρέου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Κώστας Γείτονας, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Χάρης Θεοχάρης, οι καθηγητές Τάσος Γιαννίτσης, Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργος Σωτηρέλλης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρώην νομάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, νυν και πρώην ευρωβουλευτές και όλοι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

227289-1498891428

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Με στοιχειώδη πολιτική συναίνεση το 2010, όταν η Ελλάδα βρέθηκε σε κατάσταση οικονομικού πολέμου, ή έστω τον Οκτώβριο του 2011 με τη Συμφωνία των Βρυξελλών και το δημοψήφισμα, η Ελλάδα σήμερα θα είχε περάσει προ πολλού τον κάβο. Οι Έλληνες θα είχαν γλιτώσει πολλά. Χρόνια σε χάσιμο χρόνου. Δισεκατομμύρια σε επιβαρύνσεις. Και σήμερα μαθαίνουμε από τον Ρέγκλινγκ ότι η δήθεν διαπραγμάτευση του 2015 κόστισε τον ελληνικό λαό άλλα 100 δισ. Απαιτείται λοιπόν εθνική συνεννόηση και συναίνεση. Προσοχή, όμως. Συναίνεση για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Όχι συναίνεση για να μείνουμε στα ίδια. Όχι για να γυρίσουμε πίσω. Ούτε για να μοιράσουμε καρέκλες“.

Ο Κώστας Σημίτης κάλεσε για άμεση ενότητα όλων των δυνάμεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα υπηρετήσουν μια πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

«Πρόκειται για μια ελπίδα, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί. Τα γνωστά προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν έντονα. Με άλλα λόγια, η χώρα θα βρίσκεται σε στενωπό και τα προσεχή χρόνια. Η πρόσβασή μας στο ξέφωτο δεν είναι νομοτελειακή. Απαιτεί σχέδιο, προσπάθεια, κυρίως όμως απαιτεί ευθύνη – από την κυβέρνηση και από τα κόμματα. Στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, ο κάθε φορέας πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

227311-1498891438

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ «λίγη σχέση έχει με την κεντροδεξιά»

«Η κεντροαριστερά θα κριθεί από τις επιλογές που θα κάνει στη σημερινή ιστορική καμπή και δεν υπάρχει η πολυτέλεια των ίσων αποστάσεων, της ουδετερότητας και των σχεδίων εθνικής συνεννόησης», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για τη ΝΔ είπε ότι «λίγη σχέση έχει με την κεντροδεξιά, ένα κόμμα του οποίου τη στρατηγική ορίζουν στελέχη περιβόητων ακροδεξιών σχηματισμών, πολιτεύεται απέναντι στην Αριστερά με ακατάσχετη λασπολογία και κινείται διαρκώς στα όρια της προβοκάτσιας, αναπαράγοντας κατά καιρούς τα διχαστικά στερεότυπα του «κομμουνιστικού κινδύνου». Πρόκειται για ένα κόμμα που ο αρχηγός του αντιμετωπίζει μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση, «σαν να μην υπάρχει».

227313-1498891471

«Η Αριστερά, επιδιώκει να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υλοποίηση αυτού του προοδευτικού σχεδίου που θα βγάλει τη χώρα και το λαό, από τα αδιέξοδα που δημιούργησε η κρίση”, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, είναι μεγάλες. Είναι ανοιχτό το ερώτημα της επόμενης μέρας για την Ελλάδα μετά τα μνημόνια, για την Ευρώπη μετά την κρίση. Και νομίζω είναι σαφές ότι σε αυτό το ερώτημα αποκλείεται ως απάντηση, μια στρατηγική εθνικής συναίνεσης ή συνεννόησης, με τη συμμετοχή της ΝΔ ως δήθεν αναγκαίας για να αποκρουστούν οι έξωθεν επιβολές και οι οικονομικοί εκβιασμοί. Διότι πολλές από τις αντικοινωνικές έξωθεν επιβολές και πολλοί από τους εκβιασμούς να είναι ταυτόσημοι με το πολιτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι έχει στο DNA του τη συνεργασία και το διάλογο… με την προϋπόθεση να σέβεται ο ένας τον άλλο»

«Το Ποτάμι έχει στο DNA του τη συνεργασία και το διάλογο. Όμως αυτά έχουν μια ελάχιστη προϋπόθεση: Ο ένας να σέβεται τον άλλο». Με τη φράση αυτή, απευθύνθηκε στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Αυτό ερμηνεύτηκε ως «ανοιχτή πόρτα» για συνεργασία με τη ΔΗ.ΣΥ.

«Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα μεγάλο κίνημα που θα εκπροσωπεί τις δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, της εναλλακτικής πολιτικής. Ένα προοδευτικό κίνημα απέναντι στους αριστερούς και δεξιούς συντηρητικούς, απέναντι στους αριστερούς και δεξιούς λαϊκιστές. Ένα κίνημα που δεν θα είναι άθροισμα επιτελείων. Ένα κίνημα που θα καθορίσει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα επαναφέρει τη λογική και θα τολμήσει ριζοσπαστικές αλλαγές» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

227320-1498891484

«Έχουμε αξίες. Θέλουμε καθαρές κουβέντες και καθαρούς προοδευτικούς στόχους. Γι’ αυτό άλλωστε στη δική μας προοδευτική συμμαχία δεν έχει θέση για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν θα ξεχάσουμε ότι έλεγαν τη μισή κοινωνία «προδότες» και δεν έχουν ζητήσει ακόμη συγνώμη», συμπλήρωσε.

«Για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να φύγουμε μπροστά, όπως το είπε ο Μακρόν, όπως το λέει σήμερα και το σύνθημα σας» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. «Αυτό όμως σημαίνει τολμηρές λύσεις χωρίς αριστερές ή δεξιές παρωπίδες. Όχι στρογγυλέματα και συμβιβασμοί».

«Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε και τα λάθη! Αυτά που μας έφεραν εδώ. Γιατί ο λαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ήταν ένας ξαφνικός κεραυνός. Παράχθηκε από τα χιλιάδες σύννεφα που είχαν συσσωρευθεί στον ορίζοντα: Κρατισμός, κομματικό κράτος, ρουσφέτι, αναξιοκρατία, αγκαλιές με συμφέροντα και συντεχνίες», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν αρκεί να αλλάξουμε κυβέρνηση, πρέπει να αλλάξουμε εποχή, καθώς επί 30 μήνες η χώρα κυβερνάται από ένα δύσοσμο μείγμα αριστεράς – ακροδεξιάς και καιροσκόπων».

227306-1498891559

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις