Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Γεννηματά: “Μόνη λύση οι εκλογές. Ο Τσίπρας έχει διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα» (pics)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Γεννηματά: “Μόνη λύση οι εκλογές. Ο Τσίπρας έχει διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα» (pics)

Την εκλογή προέδρου από την βάση για τον νέο ενιαίο φορέα της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» τον Οκτώβριο του 2017 πρότεινε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και την πραγματοποίηση  ιδρυτικού  συνεδρίου το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, κατά την ομιλία της σήμερα στην έναρξη του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε […]

pasok-1

Την εκλογή προέδρου από την βάση για τον νέο ενιαίο φορέα της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» τον Οκτώβριο του 2017 πρότεινε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και την πραγματοποίηση  ιδρυτικού  συνεδρίου το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, κατά την ομιλία της σήμερα στην έναρξη του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε μάλιστα τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον νέο φορέα να πάρουν θέση σχετικά με τα  επόμενα βήματα .

Πρότεινε ακόμα  την άμεση συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και πιστοποίησης διαδικασιών, η οποία θα εγγυηθεί το αδιάβλητο της πορείας προς την εκλογή ηγεσίας.

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, είναι όμως κλειστή γι’ αυτούς που πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

pasok-7

Η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στον απόντα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο τόνισε ότι έχει πλέον «διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα».

Μόνη λύση οι εκλογές 

«Εκλογές, που η αντιπολίτευση όμως δεν μπορεί να προκαλέσει. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που εκφράζει, προϋποθέτει την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και όποιος βλέπει μόνο την ανάγκη να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα, ουσιαστικά λέει στον κόσμο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εφεδρεία».

Κριτική άσκησε και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη,  ο οποίος παρίσταται στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με την αναφορά του σε πρόσφατη συνέντευξη στο Politico ότι η πολιτική βία και τρομοκρατία στην Ελλάδα προέρχεται από την Αριστερά. Όπως ανέφερε η βία προέρχεται «και από τη Χρυσή Αυγή και την Ακροδεξιά» και διερωτήθηκε: «Το ξεχάσαμε;».

pasok-8

Οι αλλαγές που πρότεινε

Ρήξη με την αναξιοκρατία και το κράτος των ημετέρων. 

Καμία πρόσληψη χωρίς το ΑΣΕΠ.

Σύγχρονο αντικειμενικό και αποτελεσματικό  σύστημα αξιολόγησης των Δημόσιων Υπαλλήλων.

Επέκταση της Διαύγειας. 

Επιλογή Γενικών Γραμματέων και Διοικητών στο Δημόσιο με δημόσια προκήρυξη, διαφάνεια και 5ετή θητεία.

Όλες οι συναλλαγές του πολίτη με το κράτος μέσω των ΚΕΠ. 

Την Ευρύτερη υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.

Την μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% και επαναφορά των συντελεστών ΦΠΑ στην παραγωγή στα προηγούμενα προ της αύξησης ποσοστά τους.

Τολμηρή πολιτική αποκέντρωσης, με μεταφορά των φόρων ακινήτων στους  ΟΤΑ στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεών τους και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους στην κοινωνική πολιτική. 

Την ρήτρα Απασχόλησης σε κάθε Κυβερνητική δράση ή Νομοσχέδιο που αφορά τα θέματα ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 
Ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας σε κάθε πολιτική και πράξη του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης

pasok-3

Την αποδέσμευση του Λυκείου από την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και νέο σύστημα εισαγωγής με βάση το Εθνικό απολυτήριο.

Αναθεώρηση του άρθρου 86 για την ποινική ευθύνη των υπουργών, ώστε να  καταργηθεί  η πρόωρη παραγραφή.

Δικαιοσύνη πραγματικά Ανεξάρτητη: Με ριζική αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της, ώστε να ενισχύεται η ανεξαρτησία της από την εκτελεστική εξουσία.
Δικαιοσύνη λειτουργική και σύγχρονη: Με ολοκλήρωση οπωσδήποτε των έργων του e-Justice. 

Την ρήξη με την διαπλοκή και το μαύρο χρήμα, διαφάνεια για τους πάντες και παντού. 

Εκλογικό σύστημα σύμφωνα με την πρόταση που έχουμε καταθέσει.

pasok-5

Παπανδρέου:  Είμαστε η μόνη πραγματική Αριστερά που γνώρισε ο τόπος 

«Η Ελλάδα θα είχε περάσει προ πολλού τον κάβο αν υπήρχε συναίνεση» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός  και  πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας επίσης στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

«Στην κορύφωση του μίσους φωνάζαμε για συνεργασία. Στην κορύφωση του διχασμού για δημοψήφισμα» ανέφερε ο κ.  Παπανδρέου, ο οποίος υποστήριξε επίσης:

«Πολλοί ρωτούν ποιοι είμαστε. Είμαστε η μόνη πραγματική Αριστερά που γνώρισε ο τόπος».

pasok-6

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις