Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σκάνδαλο στο Βατικανό: Για βιασμούς κατά συρροή κατηγορείται ο τρίτος τη τάξει αξιωματούχος (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σκάνδαλο στο Βατικανό: Για βιασμούς κατά συρροή κατηγορείται ο τρίτος τη τάξει αξιωματούχος (vid)

Μια σοκαριστική υπόθεση έχει ταράξει τα νερά της εκκλησίας, με τον Αυστραλό Καρδινάλιο Τζορτζ Πελ, τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Βατικανού, να κατηγορείται από τις Αρχές για βιασμό κατά συρροή. Ο ίδιος δήλωσε πως θα αποχωρήσει από το Βατικανό για να μεταβεί στην πατρίδα του προκειμένου να καθαρίσει τη φήμη του. «Ανυπομονώ τελικά να δικαστώ», […]

PELL

Μια σοκαριστική υπόθεση έχει ταράξει τα νερά της εκκλησίας, με τον Αυστραλό Καρδινάλιο Τζορτζ Πελ, τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Βατικανού, να κατηγορείται από τις Αρχές για βιασμό κατά συρροή.

Ο ίδιος δήλωσε πως θα αποχωρήσει από το Βατικανό για να μεταβεί στην πατρίδα του προκειμένου να καθαρίσει τη φήμη του.
«Ανυπομονώ τελικά να δικαστώ», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Βατικανό επιμένοντας ότι στόχος του είναι να «καθαρίσει το όνομά του».

«Είμαι αθώος. Οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς. Η ιδέα της σεξουαλικής κακοποίησης είναι αποτρόπαια για μένα».

«Έχω φροντίσει να ενημερώνω συνεχώς τον Πάπα Φραγκίσκο στη διάρκεια αυτών των ετών και του έχω μιλήσει επανειλημμένως για το θέμα την τελευταία εβδομάδα. Όλο αυτό το διάστημα είμαι απολύτως συνεπής και σαφής απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς αυτούς. Οι πληροφορίες αυτές που αφορούν τις κατηγορίες που με βαραίνουν ενισχύουν την αποφασιστικότητά μου και με βάση τις διαδικασίες του δικαστηρίου, μου προσφέρεται τώρα η ευκαιρία να καθαρίσω το όνομά μου και να επιστρέψω στην εργασία μου» πρόσθεσε ο Πελ.

Ο Τζορτζ Πελ ήταν ο «ταμίας» του Βατικανού, ο τρίτος τη τάξει, δηλαδή, αξιωματούχος της Αγίας Έδρας.

«Ο καρδινάλιος Πελ αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες σε σχέση με ένα ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων» ανακοίνωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Βικτόρια, Σέιν Πάτον, σε συνέντευξη τύπου στη Μελβούρνη. «Υπάρχουν πολλοί ενάγοντες σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες», πρόσθεσε.

Το 1986 ο Πελ φέρεται να εμφανίστηκε γυμνός μπροστά σε τρία αγόρια, ηλικίας οκτώ έως δέκα, όπως τον κατηγορεί ένα από τα θύματά του.

To 2002 κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση, όμως, δικαστήριο της Μελβούρνης τον είχε αθωώσει, όπως αναφέρει η η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”. Η εφημερίδα επικαλείται επίσης τις μαρτυρίες δύο ανδρών που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική κακοποίηση. Οι δύο άνδρες, 40 ετών σήμερα, ισχυρίζονται ότι, το καλοκαίρι του 1978 είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Πελ. Η δικηγόρος των δύο ανδρών δήλωσε ότι οι δύο πελάτες της επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.

“Ήταν πολύ δύσκολο για αυτούς να τολμήσουν αυτό το βήμα… Να καταγγείλουν κάποιον που για άλλους είναι ο αντικαταστάτης του Θεού”, δήλωσε η δικηγόρος Ίνγκριντ Ίργουιν στην εφημερίδα της Μελβούρνης “Herald Sun”.

Ένας τρίτος μάρτυρας υποστηρίζει ότι, το καλοκαίρι του 1986 ο Τζορτζ Πελ είχε εμφανιστεί γυμνός μπροστά σε τρία αγόρια, ηλικίας οκτώ έως δέκα ετών, στα αποδυτήρια του surf club του Τορκί στη Βικτόρια της Αυστραλίας.

Ο Πελ διατάχθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου. Ο διεθνής Τύπος κάνει λόγο για “σκάνδαλο μεγατόνων”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις