Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Δικαστής διέταξε την εκταφή του Νταλί, μετά την παρουσία μιας γυναίκας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δικαστής διέταξε την εκταφή του Νταλί, μετά την παρουσία μιας γυναίκας

Έχουν περάσει 28 χρόνια από τον θάνατο του, κι όμως ο δικαστής διέταξε την εκταφή του. Ο λόγος για τον μεγάλο καλλιτέχνη Σαλβαδόρ Νταλί, που φέρεται σύμφωνα με τα λεγόμενα μιας γυναίκας από την Καταλονία, να είναι βιολογικός της πατέρας. Η Πιλάρ Άμπελ, από τη Χιρόνα, είχε ζητήσει να αναγνωριστεί ως βιολογική κόρη του καλλιτέχνη, […]

dali_1120634c

Έχουν περάσει 28 χρόνια από τον θάνατο του, κι όμως ο δικαστής διέταξε την εκταφή του.

Ο λόγος για τον μεγάλο καλλιτέχνη Σαλβαδόρ Νταλί, που φέρεται σύμφωνα με τα λεγόμενα μιας γυναίκας από την Καταλονία, να είναι βιολογικός της πατέρας.

Η Πιλάρ Άμπελ, από τη Χιρόνα, είχε ζητήσει να αναγνωριστεί ως βιολογική κόρη του καλλιτέχνη, ο οποίος έχει ενταφιαστεί στο Φιγκέρας, την πόλη από την οποία καταγόταν.

dali_537_355

Το δικαστήριο διέταξε την εκταφή του Νταλί, ώστε να ληφθούν δείγματα καθώς δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο βιολογικό υλικό του ζωγράφου, ώστε να γίνει η σύγκριση.

Ο διάσημος σουρεαλιστής ζωγράφος πέθανε σε ηλικία 84 ετών στις 24 Ιανουαρίου 1989 σε νοσοκομείο του Φιγκέρας, έχοντας βιώσει μια πολυτάραχη και έντονη ζωή.

Φυσικά τα κίνητρα δεν είναι και τόσο συναισθηματικά, καθώς αν αποδειχθεί πως η Άπελ είναι κόρη του διάσημου ζωγράφου, θα λάβει μια τεράστια περιουσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις