Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εφοριακοί πήγαν να… πατάξουν τη φοροδιαφυγή, ζητώντας “φακελάκι”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφοριακοί πήγαν να… πατάξουν τη φοροδιαφυγή, ζητώντας “φακελάκι”

Tου Πέτρου Καρσιώτη Εφοριακοί, που είχαν σταλεί από την υπηρεσία τους στη Ρόδο για τη διενέργεια σχετικών ελέγχων σε επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, συνελήφθησαν  για… λάδωμα, που φέρονται να απαίτησαν οι ίδιοι. Πληροφορίες της Alphafreepress,  αναφέρουν ότι οι δύο εφοριακοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρόδου ενώ είχαν παραλάβει από επιχειρηματία του νησιού το […]

XRHMATA2_512_355

Tου Πέτρου Καρσιώτη

Εφοριακοί, που είχαν σταλεί από την υπηρεσία τους στη Ρόδο για τη διενέργεια σχετικών ελέγχων σε επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, συνελήφθησαν  για… λάδωμα, που φέρονται να απαίτησαν οι ίδιοι.

Πληροφορίες της Alphafreepress,  αναφέρουν ότι οι δύο εφοριακοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρόδου ενώ είχαν παραλάβει από επιχειρηματία του νησιού το ποσό των τριακοσίων ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Aναστάτωση στα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών

Η σύλληψη έχει δημιουργήσει αναστάτωση στα κλιμάκια του Υπουργείου Οικονομικών καθώς οι εφοριακοί βρίσκονταν στη Ρόδο σταλμένοι από άλλο νησί όπου είναι η έδρα τους κι αυτό στο πλαίσιο σχεδίου να κάνουν τους ελέγχους εφοριακοί που δεν έχουν σχέση με την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο εφοριακοί το πρωί της Δευτέρας πήγαν για έλεγχο των φορολογικών στοιχείων σε επιχείρηση ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Η διαπίστωση για τη φορολογική τρύπα

Στη διάρκεια του ελέγχου των λογιστικών βιβλίων,  φέρονται να είπαν στον επιχειρηματία ότι διαπίστωσαν φορολογική… τρύπα και ότι για να… καλυφθεί «χρειάζονταν» τριακόσια ευρώ.

Ο επιχειρηματίας προσποιήθηκε ότι δέχθηκε, αλλά προσήλθε ο ίδιος στην Αστυνομία και ανέφερε στους αστυνομικούς τα όσα είχαν μεσολαβήσει.

Ο επιχειρηματίας προχώρησε στο προκαθορισμένο ραντεβού , δίνοντας τα χαρτονομίσματα των τριακοσίων ευρώ.

Οι αστυνομικοί που καιροφυλακτούσαν επενέβησαν

Οι αστυνομικοί που καιροφυλακτούσαν τους συνέλαβαν καθώς απομακρύνονταν.

Ενώ ακόμη δεν έχει γνωστό τι ισχυρίζονται οι εφοριακοί, η Ασφάλεια ερευνά την πιθανότητα να έχουν πέσει κι άλλοι επιχειρηματίες θύματα αν όχι στη Ρόδο, σε άλλες περιοχές.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις