Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σε απόγνωση το κράτος! “Κόβει” μέχρι και σε ανάπηρους την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σε απόγνωση το κράτος! “Κόβει” μέχρι και σε ανάπηρους την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

  Μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκεται η κυβέρνηση, σκέφτεται κάθε τρόπο να μαζέψει χρήματα. Για να βουλώσει μια τρύπα, ανοίγει κάποια άλλη, με τον φαύλο κύκλο των χρεών να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Η ΑΑΔΕ κόβει σε χιλιάδες φτωχούς μισθωτούς, συνταξιούχους ή ακόμη και ανέργους και ανάπηρους ανθρώπους την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μετρώντας ως εισόδημα χρήματα […]

 ενφια

Μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκεται η κυβέρνηση, σκέφτεται κάθε τρόπο να μαζέψει χρήματα.

Για να βουλώσει μια τρύπα, ανοίγει κάποια άλλη, με τον φαύλο κύκλο των χρεών να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Η ΑΑΔΕ κόβει σε χιλιάδες φτωχούς μισθωτούς, συνταξιούχους ή ακόμη και ανέργους και ανάπηρους ανθρώπους την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μετρώντας ως εισόδημα χρήματα τα οποία είναι κατά τα άλλα αφορολόγητα.

Όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα, μια τεράστια μερίδα δηλαδή των Ελλήνων, έχουν υποτίθεται δικαίωμα απαλλαγής 50% ή και 100% από τον ΕΝΦΙΑ.

Τώρα όμως, το δικαίωμα καταπατάται, όπως και πολλά άλλα και μάλιστα με υπόγειο τρόπο. Όλοι αυτοί θα βρεθούν να πληρώσουν φόρο για τα ακίνητα που διαθέτουν καθώς θα υπολογιστεί στο όποιο εισόδημα έχουν κάποιο έκτακτο βοήθημα ή κοινωνικό εισόδημα.

pws-tha-epistrafoun-foroi-se-osous-xrwstoun-enfia_4.w_hr

Το ίδιο θα συμβεί και με τους ανέργους, που θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ καθώς υπολογίζεται ως εισόδημα το ποσό της αποζημίωσης που πήραν!

Οι μισθωτοί που ήδη τα βγάζουν πέρα με τεράστιες δυσκολίες και στερούμενοι βασικά αγαθά, θα δουν το εισόδημά τους να αυξάνεται λόγω του επιδόματος για τα τέκνα.

Το ίδιο θα συμβεί και με το ΕΚΑΣ, αλλά και το εισόδημα τυφλών ή αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.
Είναι πραγματικά ασύλληπτο, αν σκεφτεί κανείς πως όλα τα επιδόματα αυτά είναι αφορολόγητα και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται εισόδημα αφού δεν υπόκεινται σε εισφορά αλληλεγγύης.

Η ΑΑΔΕ όμως έχει άλλη γνώμη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις