Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πανελλήνιες 2017: Η πανωλεθρία στα Μαθηματικά ρίχνει τις βάσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2017: Η πανωλεθρία στα Μαθηματικά ρίχνει τις βάσεις

Η μεγάλη μέρα που οι υποψήφιοι θα μάθουν τους βαθμούς τους στις πανελλήνιες εξετάζεις πλησιάζει και η αγωνία κορυφώνεται για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Οι βαθμοί θα αναρτηθούν την Παρασκευή 30 Ιουνίου και την ίδια μέρα θα πάρουν μια πρώτη γεύση για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις. Όπως όλα δείχνουν η πανωλεθρία στα Μαθηματικά, αλλά […]

¡Ì‹ÒÙÁÛÁ Ù˘Ì ‚·ËÏÔÎÔ„È˛Ì Ù˘Ì –·ÌÂÎη‰ÈÍ˛Ì ÂÓÂÙ‹ÛÂ˘Ì Û À˝ÍÂÈÔ ÙÔı –˝Ò„Ôı «ÎÂfl·Ú ÙÁÌ ‘ÒflÙÁ 23 …ÔıÌflÔı 2015. (EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/√…¡ÕÕ«” ”–’—œ’Õ«”)

Η μεγάλη μέρα που οι υποψήφιοι θα μάθουν τους βαθμούς τους στις πανελλήνιες εξετάζεις πλησιάζει και η αγωνία κορυφώνεται για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Οι βαθμοί θα αναρτηθούν την Παρασκευή 30 Ιουνίου και την ίδια μέρα θα πάρουν μια πρώτη γεύση για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις.

Όπως όλα δείχνουν η πανωλεθρία στα Μαθηματικά, αλλά και ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας σε Χημεία, Φυσική και Βιολογία θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για την σημαντική πτώση που αναμένεται να έχουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι μεγάλη πτώση θα σημειώσουν οι βάσεις στο 5ο πεδίο των Οικονομικών Σχολών, όπως και στο 2ο των Θετικών Επιστημών. Πτώση θα έχουμε και στο 3ο πεδίο των Ιατρικών Σχολών, όπου αναμένεται ότι ακόμα και η Ιατρική Αθηνών θα πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια.

Αμετάβλητες εκτιμάται ότι θα μείνουν οι βάσεις στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και ειδικά στα Παιδαγωγικά Τμήματα που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν και τόσο μεγάλη ζήτηση, ενώ συγκρατημένη αναμένεται η πτώση στις Στρατιωτικές Σχολές και στις Σχολές της Αστυνομίας.

panelladikesapotelesmata

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, κάτι που χρειάζεται ώριμη σκέψη και πολύ μεγάλη προσοχή.

Η συμπλήρωση των μηχανογραφικών θα πρέπει να γίνει έως και τις 14 Ιουλίου. Ο υποψήφιος θα χρειαστεί τον κωδικό υποψηφίου που αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζόμενου και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, για τον οποίο θα πρέπει να μεταβεί στο σχολείο προκειμένου να τον δημιουργήσει.

Το σημαντικότερο στοιχείο στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι να δηλώσει ο υποψήφιος όσα περισσότερα τμήματα μπορεί, ακόμη και όλα από το 1 ή 2 Επιστημονικά Πεδία που του δίνεται η δυνατότητα από το σύστημα, έστω και αν στο επόμενο βήμα αφαιρέσει κάποια.

Επίσης θα πρέπει να τα ταξινομήσει σωστά, ώστε να μην αφήσει εκτός κάποια σχολή που βρίσκεται στα ενδιαφέροντα του.

Είναι πολύ σημαντικό να σκεφτούμε καλά τι είναι αυτό που μας ικανοποιεί και κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα για επιτυχία στην αγορά εργασίας.

Η απόφαση είναι αποκλειστικά των υποψηφίων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις