Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο Γουίλ Σμιθ μας ξεφτίλισε αλλά δεν το πήρε χαμπάρι κανείς
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γουίλ Σμιθ μας ξεφτίλισε αλλά δεν το πήρε χαμπάρι κανείς

Από την Ευτυχία Παπούλια Πατριώτης είναι κάποιος που αγαπάει τη χώρα του, αλλά δεν χωνεύει τους πολίτες της. Evan Esar, χιουμορίστας Ο Άντι Γουόρχολ, ο καλλιτέχνης που προώθησε τον ναρκισσισμό και την αυτοπροβολή, είχε προβλέψει ότι στο μέλλον η διασημότητα θα έχει διάρκεια ένα τέταρτο της ώρας. Αυτό το μέλλον του Γουόρχολ είναι ήδη εδώ. Είναι […]

255463-1497992897

Από την Ευτυχία Παπούλια

Πατριώτης είναι κάποιος που αγαπάει τη χώρα του, αλλά δεν χωνεύει τους πολίτες της.

Evan Esar, χιουμορίστας

Ο Άντι Γουόρχολ, ο καλλιτέχνης που προώθησε τον ναρκισσισμό και την αυτοπροβολή, είχε προβλέψει ότι στο μέλλον η διασημότητα θα έχει διάρκεια ένα τέταρτο της ώρας.

Αυτό το μέλλον του Γουόρχολ είναι ήδη εδώ. Είναι το δικό μας παρόν. Και γι’ αυτό το τέταρτο δημοσιότητας, που πολλές φορές είναι και απλώς 15 δεύτερα του λεπτού, μπορεί να κάνει κανείς τα πάντα.

Να συκοφαντήσει, να δυσφημήσει, να μαζέψει ακόμα και σκουπίδια στη χώρα που τον φιλοξενεί και να τα πετάξει στα μούτρα της. Μπορεί αυτό το τέταρτο αυτοπροβολής, που το έχουν ανάγκη ακόμα και αυτοί που έχουν ήδη χαράξει μια επιτυχημένη πορεία στο αντικείμενο τους, να επιμηκυνθεί λίγο αν αυτός που το διεκδικεί έχει συμμάχους έναν απολογητικό δήμαρχο και τους περισσότερους συμπατριώτες μας.

Γιατί στην Ελλάδα μας, είναι πολλοί αυτοί που κουβαλούν το κάμπλεξ του υπανάπτυκτου σε σχέση με άλλες χώρες της Δύσης κι ας μην έχουν κάνει έστω κι ένα ταξίδι σε κάποια από αυτές για να έχουν άποψη. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι αρκετά για να πείσουν τον νεοέλληνα πως στις υπόλοιπες χώρες η παιδεία ξεχειλίζει, οι νόμοι τηρούνται στο έπακρο, οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι και οι κυβερνήσεις άξιες υποκλίσεων.

Will-Smith

Η επιπολαιότητα με την οποία οι κάτοχοι του κόμπλεξ προσυπέγραψαν αυτή την κακοστημένη παράσταση της οικογένειας του Γουίλ Σμιθ στους Αντιπαξούς, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας αποδίδουν μομφή σαν χώρα με τις πιο βρώμικες παραλίες εν μέσω τουριστικής περιόδου, αποδεικνύει την αποστροφή για τη χώρα μας.

Εξηγήσεις για την πιθανότητα κάποιες ακρογιαλιές να γεμίσουν μέσα σε λίγα λεπτά πλαστικές σακούλες και σκουπίδια, ανάλογα με τη φορά του ανέμου, έχουν δοθεί κι από τους κατοίκους του νησιού αλλά κι από τον ίδιο το Δήμαρχο που εμφανίστηκε απολογητικός ενώ καταδικάστηκε από πολλούς που δεν ευχαρίστησε τον ηθοποιό. ΄

Δεν πρόκειται για κάποια έξαρση πατριωτισμού αλλά είναι τουλάχιστον εξοργιστική η ελαφρότητα με την οποία αποδέχθηκαν οι Έλληνες τα μαθήματα καθαριότητας από την διάσημη οικογένεια που φρόντισε άμεσα να δημοσιοποιήσει το κατόρθωμα.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες εθελοντές ξεχύνονται στις ακτές και στις παραλίες μαζεύοντας ό.τι άχρηστο χαλάει την αισθητική, χωρίς καμία διάθεση για δημοσιότητα. Εκατομμύρια Ελλήνων έχουν παιδεία, δεν πετούν ούτε τη γόπα στον δρόμο κι αν δουν ένα σκουπίδι θα σκύψουν να το μαζέψουν, όμως επιμένουμε να μιλάμε ακατάπαυστα για μια χώρα βουτηγμένη στην ανομία και την αμορφωσιά.

Δεν γνωρίζετε πως υπάρχουν διεθνείς διακρίσεις και πως διαθέτουμε από τις πιο καθαρές παραλίες; Άραγε, οι παραλίες του εξωτερικού στις οποίες δεν πηγαίνουν οι απαίδευτοι Έλληνες, είναι πεντακάθαρες;

γ

Στην πραγματικότητα η οικογένεια Σμιθ, μας πέταξε τα σκουπίδια στα μούτρα μας και εμείς δυστυχώς συμπράξαμε στην βρώμικη κίνηση της που κανείς δεν ξέρει πραγματικά που αποσκοπούσε. Μήπως τελικά πολλούς από εμάς το σύνδρομο του ραγιαδισμού έναντι των τουριστών μας καταδιώκει ακόμα;

Γιατί δεν είναι υπερβολή, πως η Ελλάδα αυτομαστιγώνεται και δεν λέει να φτύσει την καραμέλα πως είμαστε ένας άχρηστος και τεμπέλης λαός. Υπάρχουν τόσο οι μεν, όσο και οι δε, ακριβώς όπως σε κάθε μέρος του πλανήτη.

Ωστόσο είναι αξιοπερίεργο το πόση οργή προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Ολλανδού περί σπάταλων χωρών του Νότου, την ώρα που ακολουθούμε με κλειστά μάτια την εξευτελιστική για τη χώρα μας κίνηση, όσο προέρχεται από κάποιον εκτός της μισητής πολιτικής σκηνής. Μια κίνηση που έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλοι αυτοί λοιπόν που πρότειναν να παραδειγματιστούμε από τον Σμιθ εμείς οι κακοί Έλληνες, ας μην στέκονται μόνο πίσω από μια οθόνη βρίζοντας την ίδια τους την πατρίδα, με σημαία την απαισιοδοξία και την ισοπέδωση των πάντων.

Ας βγουν να καθαρίσουν. Τώρα μάλιστα που το έχει και ανάγκη η χώρα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις