Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Αμφισβητούν την ρύθμιση για τους συμβασιούχους: “Δεν θα βγει κανένα όχημα καθαριότητας”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Αμφισβητούν την ρύθμιση για τους συμβασιούχους: “Δεν θα βγει κανένα όχημα καθαριότητας”

Αμφισβητούν τη νομοθετική ρύθμιση για τις συμβάσεις που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ που σκέφτονται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι συνδικαλιστές θεωρούν πως όσα υπόσχεται ο Πάνος Σκουρλέτης όπως η απέχουν πολύ από αυτά που διεκδικούν, όπως οι συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει τη σύναψη νέων […]

Skourleths_Panos_Thema_5

Αμφισβητούν τη νομοθετική ρύθμιση για τις συμβάσεις που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ που σκέφτονται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι συνδικαλιστές θεωρούν πως όσα υπόσχεται ο Πάνος Σκουρλέτης όπως η απέχουν πολύ από αυτά που διεκδικούν, όπως οι συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους. Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους ώστε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, να προκύψουν πρόσθετες οργανικές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν κι’ αυτές μέσω ΑΣΕΠ.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, η δυσοσμία καθιστά αδύνατο ακόμα και το περπάτημα.

Ï Õðïõñãüò Åóùôåñéêþí ÐÜíïò Óêïõñëåôçò óõíáíôÞèçêå óÞìåñá ìå ôïí ðñüåäñï ôçò ÊÅÄÅ Ãéþñãï Ðáôôïýëç,ãéá ôï æÞôçìá ôùí óõìâáóéïý÷ùí åñãáæüìåíùí óôçí ôïðéêÞ áõôïäéïßêçóç,ÓÜââáôï 24 Éïõíßïõ 2017

Η κατάσταση στους δρόμους παραμένει αφόρητη, με τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί, σε συνδυασμό και με τις υψηλές θερμοκρασίες.

“Δεν θα βγει από το αμαξοστάσιο κανένα όχημα καθαριότητας”, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Τράκας. Πλέον το ζήτημα θα το αναλάβουν οι νομικοί σύμβουλοι και η εκτελεστική επιτροπή που θα πάρει τις αποφάσεις.

Και η ΚΕΔΕ από την πλευρά της εκφράζει την δυσαρέσκεια με τη ρύθμιση και χαρακτηρίζει «αδιευκρίνιστα» αρκετά σημεία της. «Στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού είναι να μονιμοποιηθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ενώ για το καλό των πολιτών μας είναι ανάγκη να εξασφαλίσουμε καθαρές τις πόλεις μας», είπε ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης.

Η ρύθμιση θα εξεταστεί από το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε

έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συγκαλείται την προσεχή Δευτέρα, στις 11:30 το πρωί.

Ο κ. Σκουρλέτης έδωσε βάση και στις ιδιωτικές εταιρείες λέγοντας στους συνδικαλιστές πως πρέπει να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης «να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις