Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πήγε διακοπές και πέθανε από τσίμπημα εντόμου!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πήγε διακοπές και πέθανε από τσίμπημα εντόμου!

Τραγική εξέλιξη είχαν οι ξέγνοιαστες στιγμές μιας τουρίστριας που ήρθε με τον σύζυγο της στην Ζάκυνθο για διακοπές. Η 56χρονη Κριστίν Φορ, έχασε την ζωή της από τσίμπημα σκορπιού ή αράχνης που δέχθηκε στο πόδι, χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία. Αργότερα όμως δεν αισθανόταν καλά και απευθύνθηκε σε ιδιώτες γιατρούς ενώ στη συνέχεια πήγε στο […]

image-1-620x420

Τραγική εξέλιξη είχαν οι ξέγνοιαστες στιγμές μιας τουρίστριας που ήρθε με τον σύζυγο της στην Ζάκυνθο για διακοπές.

Η 56χρονη Κριστίν Φορ, έχασε την ζωή της από τσίμπημα σκορπιού ή αράχνης που δέχθηκε στο πόδι, χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Αργότερα όμως δεν αισθανόταν καλά και απευθύνθηκε σε ιδιώτες γιατρούς ενώ στη συνέχεια πήγε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες στους γιατρούς που την εξέτασαν.

Οι εξετάσεις έδειξαν οξεία και νευρώδη ηπατίτιδα καθώς και βαριά υποξυγοναιμία. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία και την επομένη ημέρα μεταφέρθηκε στο Ρίο όπου και κατέληξε.

Η νεκροψία-νεκροτομή και οι εξειδικευμένοι τοξικολογικοί έλεγχοι στους οποίους θα υποβληθεί για την διαπίστωση της προέλευσης του δείγματος και της τοξικής ουσίας που εκκρίθηκε στον οργανισμό της θα λύσουν όλες τις απαντήσεις.

Δεν έχει εξακριβωθεί αν την τσίμπησε σκορπιός ή άλλο έντομο.

Με δηλώσεις του στην ΗΜΕΡΑ, ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε «ήταν σε βαριά κατάσταση. Υπάρχει μια πύλη εισόδου στο γλουτό που αποδεικνύει το τσίμπημα, όχι όμως και το είδος που το προκάλεσε εάν είναι αράχνη, σκορπιός ή κάτι άλλο. Στεκόμαστε στο ότι προκάλεσε βαριά τοξική βλάβη με πολυοργανική ανεπάρκεια. Αντιμετωπίσαμε τον πυρετό επι εδάφους τσιμπήματος, ενώ υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση ωστόσο κατέληξε. Ειδικοί έλεγχοι θα μας δείξουν τι το προκάλεσε».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις