Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Καταρρέει η αγορά: “Χαρίζουν” τα σπίτια τους- Πιο φθηνά κι από αυτοκίνητο!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Καταρρέει η αγορά: “Χαρίζουν” τα σπίτια τους- Πιο φθηνά κι από αυτοκίνητο!

«Τζάμπα» δίνουν τα σπίτια τους οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, που θέλουν να φύγει το τεράστιο βάρος από πάνω τους έστω κι αν πρέπει να τα «χαρίσουν»! Οι υπερβολικοί και παράλογοι φόροι που συνοδεύουν την ιδιοκτησία ενός ακινήτου τα τελευταία χρόνια, έχουν προκαλέσει φαινόμενα «εκποίησης» με διαμερίσματα που κοστίζουν λιγότερο από ένα καινούργιο μικρομεσαίο αυτοκίνητο. Τα στοιχεία στην […]

property-manager

«Τζάμπα» δίνουν τα σπίτια τους οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, που θέλουν να φύγει το τεράστιο βάρος από πάνω τους έστω κι αν πρέπει να τα «χαρίσουν»!

Οι υπερβολικοί και παράλογοι φόροι που συνοδεύουν την ιδιοκτησία ενός ακινήτου τα τελευταία χρόνια, έχουν προκαλέσει φαινόμενα «εκποίησης» με διαμερίσματα που κοστίζουν λιγότερο από ένα καινούργιο μικρομεσαίο αυτοκίνητο.

Τα στοιχεία στην ιστοσελίδα gsis.gr από το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων είναι απολύτως ενδεικτικά της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτου στην Ελλάδα.

Όποιος για παράδειγμα μπει στην σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση, θα δει πως:

– Διαμέρισμα 78,41 τετραγωνικών στο Παλαιό Φάληρο, 3ου ορόφου, του 2002, με 10 τετραγωνικά βοηθητικούς χώρους και σε πολυκατοικία με 2 προσόψεις του 2002, αγοράστηκε στις 12 Μαρτίου 2017 για 60.000 ευρώ, δηλαδή σε αξία 769 ευρώ ανά τμ, δηλαδή στη μισή αξία από την αντικειμενική που στην συγκεκριμένη περιοχή είναι 1.600 ευρώ!

– Αντίστοιχα, στην Ηλιούπολη, διαμέρισμα 113 τετραγωνικά στον 1ο όροφο, με τιμή ζώνης 1200 ευρώ, πουλήθηκε στις 4 Απριλίου 2017 για 80.729,46 ευρώ, δηλαδή σχεδόν μισοτιμής (-40%) σε σχέση με τις τιμές που υπολογίζει η εφορία.

– Διαμέρισμα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, σε πολυκατοικία του 2001, πρώτου ορόφου 81,28 τετραγωνικών και με βοηθητικούς χώρους 14,21 τμ πουλήθηκε για 95.000 ευρώ στις 3 Απριλίου 2017. Καθώς η τιμή ζώνης στην περιοχή είναι 1.550 ευρώ, το ακίνητο πουλήθηκε 30% κάτω από την τιμή που υπολογίζει η εφορία.

Οι κτηματομεσίτες από την άλλη δεν βλέπουν πράσινο φως και φοβούνται πως η κατάσταση θα χειροτερέψει όσο οι Έλληνες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις