Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Tι πρέπει να κάνετε με τα ανασφάλιστα οχήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tι πρέπει να κάνετε με τα ανασφάλιστα οχήματα

Όσοι ιδιοκτήτες έχουν ανασφάλιστα οχήματα θα πρέπει να τα ασφαλίσουν έως τις 14 Ιουλίου. Πληρωμένα πρόστιμα και λάθος ειδοποιητήρια Οσοι δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους και έχουν λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο, πρέπει να τα ασφαλίσουν μέχρι τις 14 Ιουλίου 2017, χωρίς να καταβάλουν το πρόστιμο των 250 ευρώ. Αυτό θα μπορεί να γίνει από […]

autokinita_botiliarisma3_533_355

Όσοι ιδιοκτήτες έχουν ανασφάλιστα οχήματα θα πρέπει να τα ασφαλίσουν έως τις 14 Ιουλίου.

Πληρωμένα πρόστιμα και λάθος ειδοποιητήρια

  1. Οσοι δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους και έχουν λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο, πρέπει να τα ασφαλίσουν μέχρι τις 14 Ιουλίου 2017, χωρίς να καταβάλουν το πρόστιμο των 250 ευρώ. Αυτό θα μπορεί να γίνει από τη στιγμή που θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.
    2.Οσοι δεν συμμορφωθούν θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του οχήματός τους. Συγκεκριμένα, από 15/7 και μετά το παράβολο θα κλιμακώνεται: 100 ευρώ έως 250 κ.εκ., 200 ευρώ από 250 έως 1.000 κ.εκ. και 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού.
    3. Οσοι κατέβαλαν το πρόστιμο, αυτό θα τους επιστραφεί στο ακέραιο, εφόσον βέβαια ασφαλίσουν το όχημά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 6.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων έσπευσαν να πληρώσουν τις προηγούμενες ημέρες το πρόστιμο.
    4. Οσοι έχουν λάβει ειδοποιητήριο λόγω λάθους, για να γλιτώσουν τελικά την ταλαιπωρία και να μη μεταβούν στη ΔΟΥ -εφόσον είναι ασφαλισμένα τα ΙΧ τους- θα πρέπει απλώς να αγνοήσουν την ειδοποίηση.

Αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί

Αυτοί που έχουν λάβει ειδοποιητήριο και έχουν δηλώσει ήδη κλοπή του αυτοκινήτου τους πρέπει να μεταβούν στις περιφέρειες και στο υπουργείο Μεταφορών με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αφού μπορεί να μην έχει καταχωρηθεί η κλοπή. Στις περιφέρειες και στα αστυνομικά τμήματα θα σπεύσουν όσοι δεν έχουν δηλώσει την κλοπή.

Τι ισχύει με τους κληρονόμους

Περίπου 70.000 αποβιώσαντες δεν έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα και τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ οι κληρονόμοι δεν δήλωσαν τον θάνατο στην εφορία με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ανασφάλιστα τα οχήματα και χωρίς τέλη κυκλοφορίας.

Οι κληρονόμοι πρέπει να μεταβούν στο μητρώο των εφοριών για να δηλώσουν τον θάνατο και να αποφασίσουν αν θα καταθέσουν τις πινακίδες ή θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις