Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μήπως κι εσείς καθαρίζετε το βετέξ μόνο με νερό;
PLUS

Μήπως κι εσείς καθαρίζετε το βετέξ μόνο με νερό;

Το βετέξ το χρησιμοποιούμε καθαρά, σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ό,τι κι αν θέλουμε να καθαρίσουμε. Και είναι αλήθεια, πως τις περισσότερες φορές, το ξεπλένουμε με λίγο νερό και νομίζομε πως είναι εντάξει. Η αλήθεια είναι πως το βετέξ είναι από εκείνα τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι, όπου υπάρχουν τα περισσότερα βακτήρια, τα οποία επειδή […]

Haus-reinigen-Küche-putzen-täglich-Aufgaben

Το βετέξ το χρησιμοποιούμε καθαρά, σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ό,τι κι αν θέλουμε να καθαρίσουμε.

Και είναι αλήθεια, πως τις περισσότερες φορές, το ξεπλένουμε με λίγο νερό και νομίζομε πως είναι εντάξει.

Η αλήθεια είναι πως το βετέξ είναι από εκείνα τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι, όπου υπάρχουν τα περισσότερα βακτήρια, τα οποία επειδή το πιάνουμε, μεταφέρουμε σε πολλά ακόμα σημεία του σπιτιού.

Δείτε πώς θα το καθαρίζετε σωστά, ώστε να μην θέτετε την υγεία σας σε κίνδυνο.

Λεμόνι και ξύδι

Τόσο το λεμόνι, όσο και το ξύδι είναι πολύ αποτελεσματικοί φυσικοί παράγοντες καθαρισμού. Το λεμόνι έχει στυπτικές, λευκαντικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ το ξύδι έχει αποσμητική και αντιμυκητιακή δράση.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και να το προσθέστε το σε διάλυμα από ίσες ποσότητες ξυδιού και λεμονιού. Μουλιάστε μέσα το βετέξ ή το πανί για λίγες ώρες. Ενώ το ύφασμα είναι βρεγμένο, τρίψτε το λίγο σε τακτά χρονικά διαστήματα για να φύγουν τυχόν λεκέδες και αφήστε το διάλυμα να “γεμίσει” τους πόρους του υφάσματος. Μετά από μερικές ώρες βγάλτε το από το διάλυμα και ξεπλύντε το καλά με άφθονο ζεστό νερό. Στη συνέχεια στεγνώστε το καλά και θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ξανά. Επαναλάβετε κάθε 2η μέρα το περισσότερο.

rear view of woman with yellow gloves in kitchen doing housework

Βράσιμο με νερό και μαγειρική σόδα

Το βραστό νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να σκοτώσετε τα βακτήρια και να απομακρύνετε τις βρομιές. Η μαγειρική σόδα είναι ένας άλλος παράγοντας που λειτουργεί όπως και το ξύδι και το λεμόνι.

Πάρτε περίπου δύο με τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και προσθέστε το σε ένα δοχείο με νερό. Τώρα τοποθετήστε το βετέξ ή το πανί κουζίνας στο δοχείο και αφήστε το να βράσει. Αφήστε το ύφασμα να παραμείνει στο διάλυμα που βράζει για μερικά λεπτά. Τώρα αφήστε το νερό να κρυώσει και αφαιρέστε το βετέξ/πανί. Ξεπλύνετέ το και στεγνώστε το.

Φούρνος μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένα πολύ πρακτικό εργαλείο, επειδή, εκτός των άλλων, είναι ένας πολύ αποτελεσματικός βακτηριοκτόνος παράγοντας. Η θερμότητα και τα μικροκύματα που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση των τροφών είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αποστείρωσης.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μουλιάστε το βετέξ/πανί σε ένα διάλυμα από ξύδι και νερό για λίγα λεπτά. Τρίψτε το πανί και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία. Η μέθοδος αυτή μπορεί να γίνεται ακόμα και κάθε μέρα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις