Το βάρβαρο πρόσωπο του ανθρώπου: Σφαγή φαλαινών στα Νησιά Φερόε (pics)

ΚΟΣΜΟΣ

Το βάρβαρο πρόσωπο του ανθρώπου: Σφαγή φαλαινών στα Νησιά Φερόε (pics)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αίμα έγινε η θάλασσα στα νησιά Φερόε έγινε κόκκινη, εξαιτίας της σφαγής των αθώων φαλαινών, γνωστή ως grindadrap- μια φρικτή ετήσια συνήθεια των ψαράδων. Κάθε χρόνο οι φάλαινες εξαναγκάζονται να κολυμπήσουν κοντά στην ακτή των νησιών, κατά τη διάρκεια της μετανάστευσής τους. Οι φάλαινες πιάνονται με σχοινιά από τους ψαράδες. Όσες δεν αιχμαλωτίζονται αναγκάζονται να […]

21.06.2017 | 12:50

Αίμα έγινε η θάλασσα στα νησιά Φερόε έγινε κόκκινη, εξαιτίας της σφαγής των αθώων φαλαινών, γνωστή ως grindadrap- μια φρικτή ετήσια συνήθεια των ψαράδων.

Κάθε χρόνο οι φάλαινες εξαναγκάζονται να κολυμπήσουν κοντά στην ακτή των νησιών, κατά τη διάρκεια της μετανάστευσής τους.

Οι φάλαινες πιάνονται με σχοινιά από τους ψαράδες.

Όσες δεν αιχμαλωτίζονται αναγκάζονται να κολυμπήσουν προς την ακτή, όπου περικυκλώνονται από τις βάρκες των ψαράδων για να μην μπορούν να κολυμπήσουν προς τα βαθιά. Συνειδητοποιώντας πως δεν μπορούν να διαφύγουν επιβραδύνουν και τότε έρχεται η επίθεση.

Οι ντόπιοι, που φορούν στολές κατάδυσης σφάζουν τα άτυχα θηλαστικά με μαχαίρια, καμάκια και κάθε είδους αιχμηρά αντικείμενα

Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσα τους μικρά παιδιά, συγκεντρώθηκαν στην παραλία για να παρακολουθήσουν το κυνήγι, με πολλούς μάλιστα να μπαίνουν στο νερό και να τις τραβούν προς τα έξω.

 

Exit mobile version