Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Βρυξέλλες: Φώναξε “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος” και πυροδότησε τα εκρηκτικά! (pic- vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Βρυξέλλες: Φώναξε “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος” και πυροδότησε τα εκρηκτικά! (pic- vid)

Δεν λένε να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις! Ο τρόμος επέστρεψε στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τρίτης όταν ένας άνδρας ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο σταθμό των τρένων στην Grand Place. Λίγο πριν την έκρηξη, ο δράστης φώναξε στα αραβικά «Αλλάχ ακμπάρ», δηλαδή ο Αλλάχ είναι μεγάλος. «Κατέβηκα στον σταθμό. Κάποιος έκανε φασαρία. Τελικά φώναξε “Αλλάχ […]

foto-belgoum

Δεν λένε να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις!

Ο τρόμος επέστρεψε στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τρίτης όταν ένας άνδρας ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο σταθμό των τρένων στην Grand Place.

Λίγο πριν την έκρηξη, ο δράστης φώναξε στα αραβικά «Αλλάχ ακμπάρ», δηλαδή ο Αλλάχ είναι μεγάλος.

«Κατέβηκα στον σταθμό. Κάποιος έκανε φασαρία. Τελικά φώναξε “Αλλάχ ακμπάρ” και ενεργοποίησε τα εκρηκτικά που είχε σε μια βαλίτσα», είπε εργαζόμενος στον σταθμό.

«Εγώ βρισκόμουν πίσω από έναν τοίχο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Δεν ήταν πολύ μεγάλη αλλά ο αντίκτυπός της ήταν πολύ μεγάλος. Ο κόσμος άρχιζε να τρέχει να ξεφύγει».

Κάποιος άλλος τράβηξε με το κινητό του την φωτιά που προκλήθηκε από τα εκρηκτικά.

Ο δράστης εξουδετερώθηκε αμέσως μετά την έκρηξη, είπε εκπρόσωπος της εισαγγελίας προσθέτοντας πως το συμβάν καταγράφεται ως τρομοκρατική επίθεση.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο δράστης είχε πάνω του και γιλέκο με εκρηκτικά το οποίο δεν πυροδότησε. Πιθανότατα γι’ αυτό η σορός του απομακρύνθηκε μετά από ώρα προκειμένου πρώτα οι πυροτεχνουργοί να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος.

Ο άντρας ήταν γύρω στα 30, αναφέρει η La Libre σύμφωνα με την οποία πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά ο δράστης, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τους στρατιώτες που βρίσκονται πλέον σε κάθε γωνιά των Βρυξελλών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις