Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Χωματερή” η Αθήνα! Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ- ΟΤΑ
ΕΛΛΑΔΑ

“Χωματερή” η Αθήνα! Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ- ΟΤΑ

Ζέστη με σκουπίδια είναι το σκηνικό στην πρωτεύουσα και όχι μόνο, με την ΠΟΕ- ΟΤΑ να κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της εξαιτίας του μεγάλου κενού που υπάρχει στην καθαριότητα των Δήμων. Οι εργαζόμενοι ζητούν νομοθετική ρύθμιση για τους χιλιάδες υπαλλήλους του ευρύτερου Δημοσίου που εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει ούτε μία […]

skoupidia

Ζέστη με σκουπίδια είναι το σκηνικό στην πρωτεύουσα και όχι μόνο, με την ΠΟΕ- ΟΤΑ να κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της εξαιτίας του μεγάλου κενού που υπάρχει στην καθαριότητα των Δήμων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν νομοθετική ρύθμιση για τους χιλιάδες υπαλλήλους του ευρύτερου Δημοσίου που εργάζονται με προσωρινές συμβάσεις, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει ούτε μία απόλυση.

Η χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ήταν άκαρπη, με τους διαμαρτυρόμενους να κάνουν λόγο για 8.500 απολύσεις, αφού ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι θα προκηρυχτούν μόνο 2.500 θέσεις εργασίας.

Ο υπουργός είπε, μέχρι να δρομολογηθούν οι μόνιμες προσλήψεις και για να μην γίνει χωματερή η Αθήνα την καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει η δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τους Δήμους, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους συνδικαλιστές.

newego_LARGE_t_1101_54307430

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Τράκας μίλησε για «εξαγγελία 10.000 απολύσεων».

Η απάντηση του κ. Σκουρλέτη ήταν πως δεν είναι 10.000 αλλά «6.500, λίγο παραπάνω» και υποσχέθηκε να καλύψει το κενό με 2.500 προσλήψεις μονίμων, υπόσχεση την οποία ο κ. Τράκας χαρακτήρισε «κακό επικοινωνιακό παιχνίδι».

Ήδη από τη Δευτέρα, τα αμαξοστάσια τελούν υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα.

Για αύριο Πέμπτη έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία με την ΠΟΕ- ΟΤΑ να αποφασίζει αύριο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το ζήτημα των συμβασιούχων επανήλθε στο προσκήνιο μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα των Δήμων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις