Αποπέμπεται ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας- Έπεσε η κυβέρνηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποπέμπεται ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας- Έπεσε η κυβέρνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις απέπεμψε τον πρωθυπουργό της χώρας Σορίν Γκριντεάνου, ύστερα από πρόταση μομφής στο κοινοβούλιο. Ο Γκριντεάνου ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας στις 4 Ιανουαρίου του 2017. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα κατέθεσε πρόταση μομφής κατά εξαιτίας της έντονης διαφωνίας με την προώθηση μέτρων που δίνουν μεγαλύτερα δικαιώματα στην ουγγρική μειονότητα της χώρας. […]

21.06.2017 | 13:31

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις απέπεμψε τον πρωθυπουργό της χώρας Σορίν Γκριντεάνου, ύστερα από πρόταση μομφής στο κοινοβούλιο.

Ο Γκριντεάνου ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας στις 4 Ιανουαρίου του 2017. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα κατέθεσε πρόταση μομφής κατά εξαιτίας της έντονης διαφωνίας με την προώθηση μέτρων που δίνουν μεγαλύτερα δικαιώματα στην ουγγρική μειονότητα της χώρας.

Και η ηγεσία του κόμματος τον κατηγόρησε πως δεν φρόντισε να καλυτερεύσει τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία.

Η κεντροδεξιά, μειονοτική Δημοκρατική Συμμαχία Ούγγρων στη Ρουμανία στήριζε χωρίς να συμμετέχει τη συμμαχική κυβέρνηση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος με την κεντροδεξιά Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο κοινοβούλιο.

Exit mobile version