Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη”: Πλήθος κόσμου στη συναυλία- Συγκλονιστικός Θεοδωράκης (pics-vid)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

“Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη”: Πλήθος κόσμου στη συναυλία- Συγκλονιστικός Θεοδωράκης (pics-vid)

Καρφίτσα δεν έπεφτε το βράδυ της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο, όπου πραγματοποιήθηκε η ιστορική παράσταση–αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 Φωνές». Για πρώτη φορά συναντήθηκαν στη σκηνή, χίλιοι χορωδοί από τριάντα πόλεις της χώρας. Αυτό όμως που αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του μεγάλου […]

mikis12708

Καρφίτσα δεν έπεφτε το βράδυ της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο, όπου πραγματοποιήθηκε η ιστορική παράσταση–αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη – 1.000 Φωνές».

Για πρώτη φορά συναντήθηκαν στη σκηνή, χίλιοι χορωδοί από τριάντα πόλεις της χώρας.

Αυτό όμως που αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του μεγάλου καλλιτέχνη, που διηύθυνε και δύο σπουδαία τραγούδια που έχουν στιγματίσει το ελληνικό πεντάγραμμο: «Βρέχει στη Φτωχογειτονιά» και «Στο περιγιάλι το κρυφό» ακούστηκαν «δια χειρός» Μίκη Θεοδωράκη με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

image (1)

Ο κορυφαίος συνθέτης, έφτασε στο στάδιο με αυτοκίνητο, παρακολούθησε τη συναυλία σε αναπηρική καρέκλα λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

mikis8 2224557

Δύο φορές σηκώθηκε να χαιρετήσει το κοινό ενώ όπως έγινε γνωστό από τα μεγάφωνα, θέλησε να πει «σας αγαπώ», με τους θεατές να δακρύζουν. Ο 93χρνος πλέον κ. Θεοδωράκης κρατιόταν από τα κάγκελα και κατέβαλλε προσπάθειες να σταθεί όρθιος για να τιμήσει τον κόσμο, που δεν σταματούσε να χειροκροτά, με το Καλλιμάρμαρο να «τρίζει».

mikis6 mikis17

Τα αριστουργήματα αποδόθηκαν με μοναδικό τρόπο από τη Συμφωνική Μαντολινάτα, την τεράστια χορωδία που σχηματίστηκε πίσω από τη σκηνή, αλλά και από τους σπουδαίους ερμηνευτές της παράστασης, τους λυρικούς καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνη Κορωναίο, Μπάμπη Βελισσάριο, Παντελή Κοντό και τον λαϊκό τραγουδιστή Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υπό την αιγίδα του οποίου είχε τεθεί η συναυλία, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Μανώλης Γλέζος που επίσης καταχειροκροτήθηκε όταν κατέφθασε στο στάδιο, καθώς και πολλές σημαντικές προσωπικότητες.

Το αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Φεβρουάριο, με δύο παραστάσεις, τα εισιτήρια των οποίων εξαντλήθηκαν σε λίγες ώρες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις