Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λονδίνο: Ψάχνουν λεπτομέρειες για τη ζωή του 47χρονου που έπεσε με το βαν πάνω σε πεζούς
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Ψάχνουν λεπτομέρειες για τη ζωή του 47χρονου που έπεσε με το βαν πάνω σε πεζούς

Mε την κατηγορία της τρομοκρατίας κρατείται ο άντρας που σκόρπισε τον τρόμο στο Λονδίνο, όταν έπεσε με το βαν πάνω σε πεζούς μουσουλμάνους που έβγαιναν από το τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έντεκα τραυματίστηκαν. Βρετανικές εφημερίδες όπως η The Guardian και η Daily Mirror τον αναγνώρισαν ως τον Darren Osborne, ο οποίος ζει […]

1206951_agglia

Mε την κατηγορία της τρομοκρατίας κρατείται ο άντρας που σκόρπισε τον τρόμο στο Λονδίνο, όταν έπεσε με το βαν πάνω σε πεζούς μουσουλμάνους που έβγαιναν από το τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έντεκα τραυματίστηκαν.

Βρετανικές εφημερίδες όπως η The Guardian και η Daily Mirror τον αναγνώρισαν ως τον Darren Osborne, ο οποίος ζει με τη σύντροφό του και τα τέσσερα παιδιά του στο Κάρντιφ, στην Ουαλία,

Χθες το βράδυ περίπου εκατό κάτοικοι της συνοικίας συγκεντρώθηκαν κοντά στο τέμενος για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης, αφήνοντας κεριά, λουλούδια και μηνύματα αλληλεγγύης.

Κάποια από τα πανό που υπήρχαν στο σημείο έγραφαν «Η αγάπη θα νικήσει» και «Ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία».

«Ζούμε μαζί, ο κάθε ένας από εμάς έχει ευθύνη να σπάσει αυτός ο κύκλος. Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου, αλλά πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα της γειτονίας μας», δήλωσε ο Μέντι Κορέρ, ραβίνος της τοπικής συναγωγής.

«Ένα από τα πράγματα που αυτοί οι τρομοκράτες μοιράζονται είναι μια διεστραμμένη ιδεολογία που θέλει να τροφοδοτεί τις διαφωνίες και να διχάζει τις κοινότητές μας. Δεν θα τους το επιτρέψουμε», δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έπειτα από τη νυχτερινή προσευχή στο Muslim Welfare House.

Ο δράστης, τον οποίο ακινητοποίησαν οι περαστικοί και συνελήφθη, «κρατείται με την κατηγορία της τρομοκρατίας», επεσήμανε η αστυνομία, η οποία προς το παρόν εκτιμά ότι έδρασε μόνος του. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ασφαλείας Μπεν Ουάλας, «δεν ήταν γνωστός» στις Αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις