Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στην Αθήνα ο Γιλντιρίμ: Συνάντηση με Τσίπρα, Παυλόπουλο και Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο Γιλντιρίμ: Συνάντηση με Τσίπρα, Παυλόπουλο και Μητσοτάκη

Λάδι στην φωτιά έρχεται να ρίξει η άφιξη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Θράκη, μετά τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων μηνών. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ το πρωί σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η συνέντευξη Τύπου των δυο πρωθυπουργών νωρίς […]

gildiri

Λάδι στην φωτιά έρχεται να ρίξει η άφιξη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Θράκη, μετά τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων μηνών.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ το πρωί σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η συνέντευξη Τύπου των δυο πρωθυπουργών νωρίς το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και κυρίως εάν ο Τούρκος πρωθυπουργός θέσει εκ νέου θέμα για τη Συνθήκη της Λοζάνης, τη μειονότητα της Θράκης- αλλά και για τις τοποθετήσεις του για το Κυπριακό, την προκλητικότητα στο Αιγαίο και την μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών.

Η ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη, που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, θα γίνει το απόγευμα.

Στη Θράκη, δεν θα παραστεί εκπρόσωπος της ελληνικής πολιτείας. Το βράδυ θα λάβει μέρος στο Ιφτάρ, το κύριο δείπνο που έχουν οι μουσουλμάνοι για το ραμαζάνι. Στο χωριό Λύκειο της Θράκης θα βρεθούν περισσότεροι από 5000 μουσουλμάνοι, έτοιμοι να χειροκροτήσουν τον Γκιλντιρίμ.  Πρόκειται για μια εκδήλωση   με έντονα  τα ανθελληνικά στοιχεία καθώς θα συνοδεύεται από υπουργούς της κυβέρνησης Ερντογάν.

C5D77B86ACC87446DFD3C2E35E3664C5

Λίγες ημέρες πριν την άφιξη του τούρκου Πρωθυπουργού το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, «καθαίρεσε» τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε από τη θέση του προέδρου της “Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης”.

Τοποθετήθηκαν δύο ακραίοι τουρκόφωνοι δήμαρχοι, ο Τζεμίλ Καπζά της Μύκης και ο Ριντβάν Αχμέτ των Αρριανών Ροδόπης,  κίνηση που σηματοδοτεί  την έναρξη της προσπάθειας να  χαρακτηρίσει και επίσημα την θρησκευτική μειονότητα ως «τουρκική».

«Οι κάτοικοι των Αρριανών έκαναν θυσίες. Για εμάς κάθε πλευρά είναι ίδια. Πρώτα ο Θεός το Λύκειο και τα γύρω χωριά, θα φιλοξενήσουν τον Κύριο Πρωθυπουργό όπως αρμόζει στην Δυτική Θράκη και στην περιοχή. Αυτό το λέω παντού. Εδώ στην περιοχή υπάρχει μια νηφαλιότητα και μια βαθύτητα. Εμείς λοιπόν επιθυμούσαμε αυτή την εικόνα να την δουν και κρατικοί αξιωματούχοι και ο Κύριος Πρωθυπουργός μου» δήλωσε ο Τούρκος πρόξενος, Αλή Ριζά Ακιντζί.

Σε συνέντευξη του το Σάββατο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε πάλι την Ελλάδα και τη Γερμανία, ότι υποθάλπουν τρομοκράτες, γεγονός που φουντώνει την αγωνία για την σημερινή επίσκεψη στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις