Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στη φυλακή γνωστός επιχειρηματίας και άλλοι τέσσερις για διακίνηση κολομβιανής κοκαΐνης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή γνωστός επιχειρηματίας και άλλοι τέσσερις για διακίνηση κολομβιανής κοκαΐνης

  Του Πέτρου Καρσιώτη Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας. Πρόκειται για την πενταμελή ομάδα με κατηγορούμενο ως αρχηγό Αλβανό επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται σε μεγάλη εταιρία επεξεργασίας φυσικού αερίου και πετρελαίου και μέλος τον […]

MafiaRoma17617sk4

 

Του Πέτρου Καρσιώτη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας.

Πρόκειται για την πενταμελή ομάδα με κατηγορούμενο ως αρχηγό Αλβανό επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται σε μεγάλη εταιρία επεξεργασίας φυσικού αερίου και πετρελαίου και μέλος τον Τρικαλινό επιχειρηματία, παλαιότερα πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας και τώρα ιδιοκτήτη συσκευαστηρίου ντομάτας.

Μαζί τους, πήραν το δρόμο για τη φυλακή και τρεις ακόμη Αλβανοί ως συνεργάτες του κυκλώματος ενώ αναζητείται ένας ακόμη Έλληνας.

«Έκανα λάθος» είπε ο Έλληνας επιχειρηματίας- «Έδωσα τον χώρο μου να αποθηκεύσουν κάνναβη, με πίεζαν φρικτά»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας, στη διάρκεια της απολογίας του αποδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, αναφέροντας στον ανακριτή ότι εσφαλμένα δέχθηκε να βοηθήσει το κύκλωμα, αποθηκεύοντας 20 κιλά κοκαΐνης στο σπίτι και στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματός του.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, δείχνοντας τους Αλβανούς συγκατηγορούμενούς του, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ τον ανάγκασαν να διαθέσει  δικό του χώρο για την αποθήκευση ινδικής κάνναβης, και όχι κοκαΐνης.

Όπως φέρεται να είπε, δεν ήθελε να χαλάσει η επιχειρηματική συμφωνία που είχε κλείσει μαζί τους και παγιδεύτηκε.

Αλβανός επιχειρηματίας: Δεν έχω καμία σχέση με την κοκαΐνη, είμαι επιτυχημένος»

Από την πλευρά του ο Αλβανός  επιχειρηματίας αλβανικής καταγωγής, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Φέρεται να είπε  πως είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στην πατρίδα του και για αυτό «δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Σε ό,τι αφορά  τη σχέση του με τον  Έλληνα επιχειρηματία, ανέφερε, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι  συνεργάζονταν για να τον φέρει σε επαφή με ελληνική εταιρεία γκαζιού και για αυτό άλλωστε βρισκόταν και ο ίδιος στην Ελλάδα.

Αθώοι δήλωσαν και οι άλλοι τρεις Αλβανοί- Οδηγήθηκαν στη φυλακή

Αμέτοχοι δήλωσαν και οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι Αλβανοί, αλλά με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας της Δίωξης Ναρκωτικών,  εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην αποθήκη της εταιρίας του Έλληνα επιχειρηματία και πρώην αθλητικού παράγοντα,  βρέθηκαν πάνω από 10 κιλά κοκαΐνη.

Σχέσεις με καρτέλ κόκας στην Κολομβία

Ο Αλβανός επιχειρηματίας φέρεται να είχε σχέσεις με την Κολομβία από όπου κατηγορείται πως εισήγαγε την κοκαΐνη. Σύμφωνα με την κατηγορία, οι ναρκωτικές ουσίες πωλούνταν σε πολύ υψηλές τιμές σε ευκατάστατους οικονομικά χρήστες, κυρίως σε Αθήνα και Μύκονο.

Όπως είχε ανακοινώσει η Ασφάλεια Αττικής, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική και Καρδίτσα, συνελήφθησαν συνολικά πέντε μέλη της οργάνωσης.

Οι ποσότητες που κατασχέθηκαν

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 21 κιλά και 480 γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 92.000 ευρώ, δύο  πιστόλια και μία  κυνηγετική καραμπίνα.

Ο ρόλος του Αλβανού επιχειρηματία

Διαπιστώθηκε ότι αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ήτα ο  53χρονος Αλβανός επιχειρηματίας, ο οποίος «ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότησή της, την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των μελών στην περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά».

Υπογράμμισαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας  ότι τα παράνομα κέρδη που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δράση της εκτιμάται ότι ανέρχονται τουλάχιστον σε 800.000 ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις