Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Bild: “Σταματήστε τώρα. Μην δώσετε την δόση στην Ελλάδα”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Bild: “Σταματήστε τώρα. Μην δώσετε την δόση στην Ελλάδα”

Με τίτλο «Σταματήστε αυτό το πρόγραμμα βοήθειας», η γερμανική εφημερίδα “Bild” τάσσεται κατά της συμφωνίας που επιτεύχθη στο Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης. Αναλύοντας τους λόγους που δεν πρέπει να απεμπλακεί η δόση των 8,5 δις ευρώ προς την Ελλάδα, ο Γερμανός αρθρογράφος, Κάι Βάιζε καλεί και τους αναγνώστες να λάβουν θέση! Σύμφωνα με το […]

FILE - epa04839306 A demonstrator waves a European flag with the euro sign seen in the center during a pro euro rally in front of the Greek Parliament in Athens Greece, 09 July 2015. EPA/FOTIS PLEGAS G. (zu dpa "Euro-Finanzminister sprechen über Griechenland und Zypern" vom 06.03.2016) +++(c) dpa - Bildfunk+++

Με τίτλο «Σταματήστε αυτό το πρόγραμμα βοήθειας», η γερμανική εφημερίδα “Bild” τάσσεται κατά της συμφωνίας που επιτεύχθη στο Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης.

Αναλύοντας τους λόγους που δεν πρέπει να απεμπλακεί η δόση των 8,5 δις ευρώ προς την Ελλάδα, ο Γερμανός αρθρογράφος, Κάι Βάιζε καλεί και τους αναγνώστες να λάβουν θέση!

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κάλπης, η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών που συμμετείχαν, 54.123 αναγνώστες, τάσσονται κατά της συμφωνίας του Eurogroup.

«Μπορεί μετά από τη συμφωνία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να γέλαγε όπως και ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όμως εγώ δεν χαίρομαι», γράφει ο Κάι Βάιζε.

«Η νέα ελληνική συμφωνία είναι ένα τέχνασμα. Ένα νέο παράδειγμα για το πόσο άχρηστες είναι οι  υποσχέσεις για την κρίση του ελληνικού χρέους».

eurogroup_web-thumb-large

«Εάν οι υπουργοί Οικονομικών δεν είχαν συμφωνήσει στο Eurogroup της Πέμπτης, τότε και αυτό το καλοκαίρι θα είχαμε και πάλι μία νέα ελληνική κρίση. Είναι επίσης γεγονός ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Η νέα δόση θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της παλαιάς δόσης. Ωστόσο, πάνω απ΄όλα αληθεύει ότι, πίσω από τη νέα ελληνική συμφωνία κρύβεται μία υπόσχεση που δεν έχει τηρηθεί».

«Η υπόσχεση έχει να κάνει με το ΔΝΤ», διευκρινίζει η εφημερίδα “Bild”. Δεν υπάρχει τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γιατί αυτό θα μπορούσε να εξετάσει με προσοχή τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις. Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το είχε υποσχεθεί στη Bundestag αυτό. Και μόνο γι’ αυτό το λόγο είχε συμφωνήσει η ομοσπονδιακή βουλή.

«Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε. Και είναι σαφές: Δεν υπάρχει συμμετοχή του ΔΝΤ! Το ΔΝΤ δεν έχει μέχρι στιγμής καταβάλει ούτε ένα ευρώ για το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας. Οι υποσχέσεις δηλαδή δεν τηρούνται», καταλήγει το άρθρο του Κάι Βάιζε.

ImageHandler (88)
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις