alphafreepress.gr / PLUS / Πέντε εντελώς άσχετα πράγματα που προκαλούν οργασμό
PLUS

Πέντε εντελώς άσχετα πράγματα που προκαλούν οργασμό

orgasm-alone

Aν νομίζετε πως ο οργασμός έρχεται μόνο με το σεξ ή τον αυνανισμό, κάνετε λάθος. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, υπάρχουν πέντε «άσχετα» πράγματα που φέρνουν την κορύφωση.

Φάρμακα για το Πάρκινσον

Η νόσος του Πάρκινσον προκαλεί τρέμουλο, καθώς και δυσκαμψία στα χέρια και τα πόδια, όμως μια 42χρονη μετά από 10 μέρες λήψης του φαρμάκου ρασαγιλίνη είχε αυξημένη διέγερση και λίμπιντο.

Η γυναίκα είχε αυθόρμητους οργασμούς 3-5 φορές την ημέρα, που διαρκούσαν 5-20 δευτερόλεπτα.

Οι γιατροί της είπαν να διακόψει τη λήψη των φαρμάκων για λίγες μέρες, όταν όμως άρχισε να τα παίρνει και πάλι την 15η ημέρα, οι οργασμοί επέστρεψαν.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι οι οργασμοί ήταν αποτέλεσμα των υπερβολικών επιπέδων ντοπαμίνης, του νευροδιαβιβαστή για την ευχαρίστηση στον εγκέφαλο. Τελικά η 42χρονη έκοψε τελείως τα φάρμακα.

men-orgasm-feelings-art

Γέννα – τοκετός

Σε μια έρευνα για τις μαίες με πάνω από 206.000 γεννήσεις, υπήρξαν 668 γεννήσεις στις οποίες οι γυναίκες βίωσαν πλήρη οργασμό, κατά τη διάρκεια του τοκετού τους.

Αυτό έχει να κάνει με το μωρό που διεγείρει τις ίδιες περιοχές του κόλπου που διεγείρονται για έναν οργασμό.

Οργασμός με το μυαλό και μόνο

Αυτό το είδος οργασμού παρουσιάστηκε σε ένα επεισόδιο του Strange Sex στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο TLC. Το θέμα αφορούσε κάποιους πρωτοποριακούς τρόπους που επινοήθηκαν τη δεκαετία του 1980, προκειμένου οι άνθρωποι να βιώνουν οργασμό χωρίς καθεαυτή σεξουαλική πράξη, λόγω της έκρηξης ανησυχίας για τον ιό του AIDS. Διαπιστώθηκε ότι ένας συνδυασμός βαθιάς αναπνοής, φαντασίας, δημιουργίας ήχων και συμπίεσης των μυών του πυελικού εδάφους, θα μπορούσε να προκαλέσει οργασμό, ακόμη και στους άντρες.

Sexy woman lying naked in bed in the bedroom. She is enjoying in sexual games and during orgasm she squeezes the rod on the bed with great passion. Very shallow depth of field with focus on her left hand

Ερεθισμός στο πέλμα

Η περίπτωση μιας γυναίκα 55 ετών είναι ενδεικτική. Βίωνε μέχρι και έξι οργασμούς την ημέρα, οι οποίοι προέρχονταν από το αριστερό της πόδι, για περίπου ενάμισι χρόνο προτού επισκεφτεί επιτέλους ένα γιατρό. Δεν χρειαζόταν καν να αισθανθεί κανενός είδους σεξουαλική διέγερση, με τον οργασμό της να ξεκινά από το πέλμα στο πόδι, να σκαρφαλώνει μέχρι το γόνατο και να τελειώνει στον κόλπο.

Αν και οι μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου και του ποδιού δεν έδειξαν ανωμαλίες, οι ερευνητές διαπίστωσαν σε ένα άλλο τεστ, ότι τα νεύρα διαφοροποιούνταν μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ποδιού. Αφού της έκαναν μια ένεση αναισθησίας στο νωτιαίο νεύρο που λαμβάνει αισθητικές πληροφορίες από το πόδι, δεν είχε ποτέ ξανά οργασμό από το πέλμα. Παρόλα αυτά, αυτή η περίπτωση είναι σπάνια.

Γυμναστική

Αυτό το είδος οργασμού ονομάζεται coregasm, από τις λέξεις core που σημαίνει κορμός σώματος και orgasm. Μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Κέντρου Προώθησης της Σεξουαλικής Υγείας του Πανεπιστημίου της Indiana, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκαναν κάποιες ασκήσεις όπου πίεζαν τους μυς στην πύελο, έφταναν σε οργασμό.

Οι περισσότερες συμμετέχουσες δήλωσαν ότι ήταν σε θέση να προκαλέσουν όποτε εκείνες ήθελαν οργασμό στον εαυτό τους και το 44% δήλωσε ότι είχε βιώσει 11 ή περισσότερους οργασμούς κατά τη διάρκεια κάποιας άσκησης.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η γυμναστική αυξάνει τη ροή του αίματος στον κόλπο, ενώ μερικές κινήσεις ασκούν ταυτόχρονα πίεση στην κλειτορίδα.