Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Bloomberg: Το Eurogroup θα εγκρίνει την δόση για την Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Το Eurogroup θα εγκρίνει την δόση για την Ελλάδα

Όπως όλα δείχνουν θα έχουμε σήμερα την πολυπόθητη συμφωνία που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, κάτι που πιθανόν θα φέρει και την επόμενη δόση στα ταμεία. Το πρακτορείο Bloomberg  επισημαίνει πως το σημερινό Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Επικαλούμενο δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους, το πρακτορείο υποστηρίζει […]

Economic and Financial (ECOFIN) Affairs Council meeting in Brussels, Belgium on Mar. 21, 2017 /Συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, Βέλγιο στις 21 Μαρτίου, 2017

Όπως όλα δείχνουν θα έχουμε σήμερα την πολυπόθητη συμφωνία που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, κάτι που πιθανόν θα φέρει και την επόμενη δόση στα ταμεία.

Το πρακτορείο Bloomberg  επισημαίνει πως το σημερινό Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Επικαλούμενο δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους, το πρακτορείο υποστηρίζει πως η εκταμίευση των χρημάτων προϋποθέτει την τελική έγκριση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγο για την απελευθέρωση 7,4 δισ. ευρώ, τα οποία θα αφορούσαν τις αποπληρωμές ομολόγων του Ιουλίου.

Οι πρώτες δηλώσεις πάντως των ΥΠΟΙΚ λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup, «ανάβουν» το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις