Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Γλέζος σε Κωνσταντοπούλου: “Όταν ήσουν πρόεδρος της Βουλής άλλα έκανες” (video)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Γλέζος σε Κωνσταντοπούλου: “Όταν ήσουν πρόεδρος της Βουλής άλλα έκανες” (video)

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το περιστατικό που σημειώθηκε στο Δίστομο, όταν ο Μανώλης Γλέζος παραμέρισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου και έδωσε το στεφάνι στον Γερμανό πρέσβη, για να το καταθέσει στη μνήμη των Ελλήνων που σφαγιάστηκαν από τους Ναζί το 1944. Με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, ο κ. Γλέζος υποστηρίζει πως […]

glezos-foto-new

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το περιστατικό που σημειώθηκε στο Δίστομο, όταν ο Μανώλης Γλέζος παραμέρισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου και έδωσε το στεφάνι στον Γερμανό πρέσβη, για να το καταθέσει στη μνήμη των Ελλήνων που σφαγιάστηκαν από τους Ναζί το 1944.

Με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, ο κ. Γλέζος υποστηρίζει πως η κ. Κωνσταντοπούλου και τα στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας, «είχαν τελικά κίνητρο αυτοπροβολής» και «η πικρία της οφείλεται στην απομόνωση που ένιωσε το Σάββατο στο Δίστομο μετά τα γεγονότα που προκάλεσε».

Στο κείμενο μάλιστα, σημειώνεται ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου ως πρόεδρος της Βουλής στις 22 Φεβρουαρίου του 2015 είχε παραβρεθεί στις εκδηλώσεις Μνήμης της Μεγαλόπολης και τότε είχε δεχθεί τόσο την κατάθεση στεφάνου από το επίσημο γερμανικό κράτος όσο και την ομιλία από μικροφώνου του εκπροσώπου της Γερμανικής πρεσβείας.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών ανήρτησε και video που αποδεικνύει τα παραπάνω:

Παράλληλα θυμίζει ότι:

– στις 10 Ιουνίου 2015 πάλι ως πρόεδρος της Βουλής είχε παρεβρεθεί στην εκδήλωση για το Δίστομο  μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που στην ομιλία του εξήρε την παρουσίας του επίσημου Γερμανικού κράτους.

– τον Ιούνιο του του 2016, στις εκδηλώσεις μνήμης, πάλι στο Δίστομο, υπήρχε πάλι επίσημη Γερμανική παρουσία, η Ζωή Κωσταντοπούλου δεν ήταν πρόεδρος της βουλής, πορεύτηκε μαζί με την ομάδα AK DISTOMΟ από την Γερμανία, μαζί με την Ραχήλ Μακρή και τον Γιάννη Σταθά και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις. Εκείνη την ημέρα αποδοκίμασε τον Νίκο Βούτση κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, δεν την ενόχλησε, όμως, η παρουσία και οι πράξεις του Γερμανού πρέσβη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις