Τραγωδία: Νεκρή ανασύρθηκε η 45χρονη που κοιμόταν την ώρα του σεισμού

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τραγωδία: Νεκρή ανασύρθηκε η 45χρονη που κοιμόταν την ώρα του σεισμού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Αυτό που όλοι φοβούνταν αλλά δεν ήθελαν να πιστέψουν, συνέβη. Νεκρή ανασύρθηκε μέσα από τα ερείπια του σπιτιού της στη Βρίσα της Λέσβου η 45χρονη γυναίκα, για τον εντοπισμό μέσα στα χαλάσματα και τη σωτηρία της οποίας είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Οι πυροσβέστες, που […]

12.06.2017 | 21:42

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτό που όλοι φοβούνταν αλλά δεν ήθελαν να πιστέψουν, συνέβη.

Νεκρή ανασύρθηκε μέσα από τα ερείπια του σπιτιού της στη Βρίσα της Λέσβου η 45χρονη γυναίκα, για τον εντοπισμό μέσα στα χαλάσματα και τη σωτηρία της οποίας είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Οι πυροσβέστες, που πάλευαν κόντρα στο χρόνο και έπρεπε να δημιουργήσουν την κατάλληλη δίοδο για να φθάσουν στο σημείο όπου είχε παγιδευτεί η άτυχη γυναίκα, η οποία το πιθανότερο την ώρα του σεισμού κοιμόταν,  δεν έπαιρναν καμία απάντηση στα καλέσματά τους.

Μετά την ανάσυρση διαπιστώθηκε ο θάνατος της

Τελικά την εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις της και λίγο αργότερα όταν την ανέσυραν από το σπίτι που έχει καταρρεύσει μερικώς, διαπιστώθηκε αρμοδίως ο θάνατός της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ίδιο σπίτι είχε καταφέρει  με τη βοήθεια των γειτόνων να βγει λίγη ώρα μετά το σεισμό ο σύζυγός της τραυματισμένος στη λεκάνη και ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πληροφόρησε τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς ότι μέσα ήταν η σύζυγός του και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσής της, αλλά το τέλος ήταν πικρό για την οικογένειά της και τους συντοπίτες της.

Απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες ανδρόγυνο ηλικιωμένων στη Βρίσα

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που έμεινε για ώρες εγκλωβισμένο μέσα στο σπίτι του στη Βρίσα της Λέσβου, καθώς μπάζα και ξύλα είχαν αποκλείσει την έξοδο του σπιτιού, απεγκλωβίστηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά από επίμονες προσπάθειες

Ελαφρά τραυματισμένοι οι ηλικιωμένοι και σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας και από εκεί στο Νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, ανεβάζοντας τους τραυματίες του σεισμού των 6,1 Ριχτερ στους δώδεκα, από τους οποίους οι έντεκα ελαφρά και ένας μόνο με κάταγμα.

Συνολικά δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν, τα περισσότερα ελαφρά

Συνολικά, όπως προαναφέρθηκε,12 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, απ όπου οι περισσότεροι αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης για ακτινολογικές εξετάσεις.

Όλοι οι διαθέσιμοι γιατροί και νοσηλευτές κατέφθασαν από την πρώτη στιγμή στο Κέντρο Υγείας.

34 χλμ νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ

H τελική μέτρηση του Γεωδυναμικού είναι 6,1 Ριχτερ 34 χλμ Νότια -Νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης,.

Ο σεισμός χαρακτηρίζεται επιφανειακός με εστιακό βάθος 11 χλμ και ακολούθησε μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο News 24/7 έκανε λόγο για επιφανειακό σεισμό, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ νότιας Λέσβου.

Ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ με ίδιο επίκεντρο, στις 15.35. Ο σεισμός,  έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Φαίνεται πως οι μετασεισμοί συνεχίζονται με μειούμενη ευτυχώς ένταση, αφού σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ένας ακόμη εντάσεως 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.47.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας συνιστά στους κατοίκους ψυχραιμία, να μην ακούν τη φημολογία αλλά μόνον τις επίσημες ανακοινώσεις. Ο κ. Λέκκας μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Μυτιλήνη.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές εντοπίζονται στη Βρίσα κατά κύριο λόγο και στο Πλωμάρι.

Βρίσα: Εννέα στα δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές

Όπως προκύπτει από την πρώτη καταγραφή των αρμόδιων υπηρεσιών, στη  Βρίσα «εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες».

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται  αυτό αφορά τα παλιά σπίτια του χωριού, καθώς τα νεότερα δεν έχουν τόσο σοβαρές ζημίες.

Σκηνές στήνει ο στρατός στο γήπεδο Πολιχνίτου για τους κατοίκους

Σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου στήνει ο στρατός ενώ ο Δήμος Λέσβου ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην τουριστική περιοχή των Βατερών προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρισάς.

 

 

Exit mobile version