Ποινή φυλάκισης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, για τον Ρομά που πυροβολούσε την ώρα θανάτου του 11χρονου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ποινή φυλάκισης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, για τον Ρομά που πυροβολούσε την ώρα θανάτου του 11χρονου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ποινή φυλάκισης 40 μηνών επέβαλε το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον 23χρονο Ρομά που θεωρείται βασικός ύποπτος για τον θάνατο του μικρού Μάριου στο Μενίδι. Ο νεαρός παραδέχθηκε στην απολογία του σήμερα, ότι πυροβόλησε μια ή δυο φορές στον αέρα με καραμπίνα και όχι με το όπλο από το οποίο προήλθε η σφαίρα. Η […]

12.06.2017 | 13:58

Ποινή φυλάκισης 40 μηνών επέβαλε το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον 23χρονο Ρομά που θεωρείται βασικός ύποπτος για τον θάνατο του μικρού Μάριου στο Μενίδι.

Ο νεαρός παραδέχθηκε στην απολογία του σήμερα, ότι πυροβόλησε μια ή δυο φορές στον αέρα με καραμπίνα και όχι με το όπλο από το οποίο προήλθε η σφαίρα.

Η ποινή αφορά στους άσκοπους πυροβολισμούς και όχι στον θάνατο του Μάριου.

Ο συνήγορός του 23χρονου ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταμέλειας υποστηρίζοντας ότι «βρέθηκε καραμπίνα, δεν βρέθηκαν κάλυκες, δεν υπάρχουν μάρτυρες και άρα θα μπορούσε να έρθει και να αρνηθεί την πράξη του όμως δεν το κάνει».

«Δεν έχω καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, το απόγευμα, πυροβόλησα μια δυο φορές γιατί είχαμε γλέντι διότι δώσαμε ένα λόγο για την αδελφή μου» είπε ο κατηγορούμενος.

Η δίκη διεκόπη, όταν οι τόνοι ανέβηκαν μετά την απόφαση των δικαστών η ποινή του να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και να μην μετατραπεί σε χρηματική.

Εντωμεταξύ η οικογένειά του άτυχου 11χρονου, με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια μέσω της εκπομπής «Αλήθειες με Ζήνα» καλεί την Πολιτεία να αναλάβει δράσει και να κάνει τα πάντα για να αλωθεί το άβατο του Μενιδίου και της Δυτικής Αττικής.

«Θα θέλαμε ειλικρινά, παρά τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε μετά από την τόσο πρόωρη, άδικη και αναπάντεχη απώλεια του μικρού μας γιου, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κατόπιν εκφράσεως της επιθυμίας μας, σεβάστηκαν τη θλίψη μας, τηρώντας τη δέουσα διακριτικότητα, προστατεύοντας έτσι τη μνήμη του παιδιού μας. Επιθυμούμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους, όσοι συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας από όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως όλους τους κατοίκους του Μενιδίου. Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την Πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων, που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της, έτσι ώστε στο μέλλον να μη βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με τη δική μας», αναφέρει η δήλωση της οικογένειας του μικρού Μάριου.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Αστυνομία τα ρίχνει στους γιατρούς, υποστηρίζοντας πως αν είχαν εντοπίσει από την αρχή τη σφαίρα στο κρανίο του μικρού παιδιού, θα μπορούσαν να τον είχαν συλλάβει.

«Εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη. Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα «δέσουμε», όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη», λένε κύκλοι της Αστυνομίας.

Exit mobile version