Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πεδίο μάχης το Μενίδι: Η βία κλιμακώνεται- Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πεδίο μάχης το Μενίδι: Η βία κλιμακώνεται- Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους

Του Πέτρου Καρσιώτη Σε πεδίο μάχης με φωτιές, δακρυγόνα, πέτρες και πυροβολισμούς στον αέρα μετατράπηκαν και χθες τη νύχτα αρκετές περιοχές του Μενιδίου στη διάρκεια πορείας  διαμαρτυρίας για τον θάνατο από αδέσποτη σφαίρα του 11χρονου Μάριου στο σχολείο του. Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για όλους […]

collage-1497014661 (1)

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε πεδίο μάχης με φωτιές, δακρυγόνα, πέτρες και πυροβολισμούς στον αέρα μετατράπηκαν και χθες τη νύχτα αρκετές περιοχές του Μενιδίου στη διάρκεια πορείας  διαμαρτυρίας για τον θάνατο από αδέσποτη σφαίρα του 11χρονου Μάριου στο σχολείο του.

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για όλους αν συνεχιστεί και δεν ηρεμήσουν τα πνεύματα, ομάδες ακραίων, που παρεισφρείουν στις μεγάλες συγκεντρώσεις προσπάθησαν να συγκρουστούν με Ρομά, οι οποίοι «απάντησαν» με πυροβολισμούς στον αέρα μέσα από τον καταυλισμό.

poious-deixnei-i-adespoti-sfaira-pou-skotwse-ton-11xrono_3.w_hr

Τα ΜΑΤ μπήκαν ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές

Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν ανάμεσα στα δύο μέρη και ως αργά τη νύχτα είχαν πραγματοποιήσει πέντε προσαγωγές ατόμων, που θεωρήθηκε ότι εμπλέκονται στα επεισόδια.

Μόλις λίγες ώρες πριν με αφορμή τα επεισόδια που δημιούργησαν το βράδυ του Σαββάτου κάπου 15 κουκουλοφόροι που εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ σε σπίτια Ρομά που οι ίδιοι θεωρούν… υπεύθυνους για τον πυροβολισμό, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωνε σε συνέντευξη του στον Flash.

Νίκος Τόσκας: Δεν θα το αφήσουμε έτσι, γι΄ αυτούς που φόρεσαν τις κουκούλες και το παίζουν υπερασπιστές της περιοχής» 

«Σ’ αυτούς, οι οποίοι φόρεσαν τις κουκούλες  και προσπάθησαν να το παίξουν υπερασπιστές της περιοχής, να ξέρουν καλά και αυτοί, και αυτοί που τους καθοδηγούν ή τους προέτρεψαν ότι εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι».

Τα νέα επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ, καθώς η προγραμματισμένη πορεία των περίπου 1.000 κατοίκων, κατέληγε στον σιδηροδρομικό σταθμό.

222401_1

Ομάδα 200 νεαρών ατόμων πρωτοστάτησε στα επεισόδια Ομάδα περίπου 200 νεαρών μπήκαν στον παράδρομο της Αττικής Οδού και κινήθηκαν προς τον καταυλισμό. Άμεσα, διμοιρίες των ΜΑΤ τοποθετήθηκαν ως φραγμός μπροστά τους, ακολούθησε σύγκρουση με πέτρες από την μία πλευρά και δακρυγόνα από την άλλη και απωθήθηκαν.

Μάλιστα, όσο συνέβαιναν αυτά ακούστηκαν πυροβολισμοί στον αέρα από την πλευρά του καταυλισμού των Ρομά.

Τα επεισόδια δεν σταμάτησαν εκεί.

Έβαλαν φωτιά σε δύο σπίτια- Υλικές ζημιές

Οι  νεαροί, κατάφεραν να φθάσουν εντός του καταυλισμού επί της οδού Μπόσδα, να βάλουν αρχικά φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν σε σπίτι  επί της οδού Μπόσδα,  προκαλώντας φωτιά στην πέργκολα της αυλής.

Επετέθησαν επίσης και  στο ισόγειο διώροφης οικίας, στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Αρτέμιδος.

Δεν άφηναν τα πυροσβεστικά να περάσουν

Κλήθηκε η Πυροσβεστική, οχήματα της οποίας όμως καθυστέρησαν να επέμβουν  αφού δεν τα άφηναν να περάσουν τα περίπου 200 άτομα που προκαλούσαν τα επεισόδια και έγινε εκ νέου επέμβαση για να περάσουν και να σβήσουν οι πυροσβέστες την φωτιά.

menidi-1300-1

Στη συνέχεια ομάδα Ρομά πέταξε πέτρες εναντίον διερχόμενης επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Οινόη, σπάζοντας τζάμια των βαγονιών, ευτυχώς δίχως να σημειωθούν τραυματισμοί.

Έχουν προαναγγελθεί συνεχείς συγκεντρώσεις

Οι συγκεντρώσεις των κατοίκων έχουν προαναγγελθεί από τον Δήμαρχο του Μενιδίου για κάθε βράδυ στις 7 κάθε φορά και σε διαφορετικό σημείο.

menidi-stous-dromous-oi-katoikoi-gia-ton-xamo-tou-mariou_13.w_l

Μια ομάδα μόνο των Ρομά δημιουργεί πρόβλημα με ναρκωτικά και όπλα

Αίτημα του ίδιου είναι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα που δημιουργούν ορισμένοι μόνο Ρομά με το εμπόριο ναρκωτικών και τους πυροβολισμούς σε τακτά χρονικά διαστήματα, γεγονός που οδήγησε τελικά στην τραγωδία με το θάνατο του 11χρονου Μάριου-Δημήτρη.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις